Malli avautuu kauhunhetkistään: lentokone joutui rajuun turbulenssiin ja sitten alkoi kaaos

Seitsemän ihmistä loukkaantui Lufthansan lennolla, joka joutui rajuun turbulenssiin.

Camila Alves on Matthew McConaugheyn puoliso.

5.3. 22:53

Hollywood-tähti Matthew McConaugheyn vaimo Camila Alves McConaughey kertoo Instagramissa kauhujen lennostaan, kun Texasista Frankfurtiin matkalla ollut Lufthansan kone joutui rajuun turbulenssiin keskiviikkoiltana.

McConaughey kertoo olleensa lennolla, jota matkustajat kuvailivat CNN:lle ”kuin odottamattomaksi viiden sekunnin vapaapudotukseksi vuoristoradan huipulta”.

Kone ohjattiin turbulenssin jälkeen laskeutumaan Washingtonin Dullesin kansainväliselle lentokentälle.

– Olin lennolla viime yönä. Kone putosi melkein 4000 jalkaa (n. 1,2 km). Seitsemän ihmistä joutui sairaalaan. Kaikki tavarat lensivät ympäriinsä, brasilialainen malli kirjoittaa sosiaalisen median palvelussa.

Todennäköisesti kone ei kuitenkaan pudonnut niin paljon kuin McConaughey arvelee sen tehneen. British Airwaysin kapteeni Steve Allrightin mukaan turbulenssi ei pudota konetta tuhansia jalkoja, kuten matkustajat usein kuvailevat, tai elokuvissa esitetään.

– Kone voi menettää korkeutta 10 tai 20 jalkaa joutuessaan turbulenssiin, hän kertoo MailOnline Travelille.

– Tosin rajussa turbulenssissa pudotus voi olla suurempikin.

Allright kertoo lentäneensä 32 vuotta ja joutuneensa rajuun turbulenssiin vain kerran.

McConaugheyn mukaan matkustamo oli hurjassa kunnossa ravistelun jälkeen.

– En näytä enempää, koska haluan kunnioittaa ympärilläni istuneiden yksityisyyttä, mutta koneessa oli täysi kaaos. Ja turbulenssi vain jatkui.

– Kyseessä oli Lufthansan lento, joka oli uutisissa tänään. Kyllä, juuri se. Luojan kiitos kaikki ovat turvassa ja ok, hän totesi.

Lufthansan lento 469 lensi 37 000 jalassa, eli yli 11 kilometrin korkeudessa, Tennesseen yläpuolella, kun se joutui rajuun turbulenssiin, Yhdysvaltain ilmailuhallinto kertoi People-lehdelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?