Lehtiväite: kuningas Charles päätti häätää Harryn ja Meghanin ”vastaiskuna” – asiantuntijalta terävä arvio tilanteesta

Kuningas Charles on päättänyt pistää hovinsa järjestykseen.

Prinssit Andrew ja Harry joutuvat totuttelemaan uuteen komentoon.

3.3. 14:07

Lehtitietojen mukaan kuningas Charles hääti prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin Britannian-kodistaan Frogmore Cottagesta ja taloa kaavaillaan prinssi Andrew’n asuinpaikaksi. Tämä puolestaan ei halua muuttaa kartanostaan Royal Lodgesta.

The Express -lehden ja The Sun -lehden mukaan kuningas Charles halusi siirtää Sussexit asunnostaan, koska hänellä meni kuppi nurin herttuaparin tölvittyä Camillaa julkisuudessa.

Lehdille puhuneiden lähteiden mukaan Harryn elämäkerrassa esitetyt väitteet Camillasta saivat kuninkaan sapen kiehumaan.

Lähteen mukaan Charles ei voinut uskoa, että hänen poikansa syytti Camillaa siitä, että tämä olisi vuotanut tietoja kuninkaallisesta perheestä lehdistölle vain saadakseen itsensä näyttämään paremmalta. Lehtien mukaan Charlesilla ei lopulta ollut muita vaihtoehtoja kuin ”rangaista" poikaansa häätämällä hänet Lontoon-kodista.

Lue lisää: Lehtiväite: kohukirja ajoi Charlesin dramaattiseen ratkaisuun – antoi Harrylle ja Meghanille lähtöpassit Lontoon-kodista

Asumisjärjestelyjen kerrotaan olevan osoitus siitä, että kuningas haluaa näyttää perheelleen, kuka hommaa johtaa.

– Prinssit Harry ja Andrew tulevat huomaamaan, että he eivät enää saakaan kaikkea haluamaansa kuningas Charlesin johtaessa, kuninkaallishistorioitsija Tessa Dunlop toteaa Mirror-lehdelle.

Tietojen mukaan Harry ja Meghan ovat olleet äimistyneitä Frogmore Cottagen menettämisestä ja joutuvat nyt järjestämään pikapikaa henkilökohtaisten tavaroidensa siirtämisen Lontoosta Kaliforniaan.

Kuningatar Elisabet antoi Frogmore Cottagen Harrylle ja Meghanille lahjaksi vuonna 2018. Muutettuaan taloon herttuapari remontoi sen 2,4 miljoonalla punnalla (noin 2,7 miljoonalla eurolla).

Lue lisää: Prinssi Harry ja Meghan vahvistavat häätö­uutiset – näin herttua­pari väitetysti reagoi kuninkaan yllätys­päätökseen

Andrew puolestaan joutunee muuttamaan viisihuoneiseen Frogmore Cottageen kartanostaan, jossa on 30 huonetta, mikäli Charles saa tahtonsa läpi. Andrew’n kerrotaan kuitenkin vastustavan ajatusta.

Historioitsija Tessa Dunlopin mukaan kuningas Charles haluaa näyttää valtaansa.

– Mikäli tiedot pitävät paikkansa, Harry ja Meghan joutuvat luopumaan asunnostaan ja Andrew’n täytyisi myös luopua omasta elintasostaan. Emme kuitenkaan tiedä vielä kaikkia yksityiskohtia. Vaakalaudalla on kuitenkin muutakin kuin muutama historiallinen asunto.

Dunlop huomauttaa, että Windsor Great Parkissa sijaitsevan Frogmore Cottagen turvallisuusjärjestelyt ovat tiukat, ja kyseinen etu on poistettu Sussexin herttuaparilta, kun he vierailevat Britanniassa.

– Sillä on todellakin merkitystä pariskunnalle, joka haastoi sisäministeriön oikeuteen poliisin peruutettua heidän suojelutoimenpiteitään.

– Myöskään Andrew ei ole iloinen, sillä hän haluaa pysyä Royal Lodgessa. Mutta Charlesin hallitessa harhautuneet prinssit tulevat huomaamaan, etteivät he enää saa haluamaansa.

Artikkelia muokattu 3.3. kello 14.53: lisätty lehtiväite Charlesin ”rangaistuksesta”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?