Käärijä avautuu HS:lle tukalasta tilanteestaan: sai potkut päivätyöstään – sitten tapahtui merkittävä käänne

Uunituore UMK-voittaja ei hänkään säästynyt vaikeuksilta koronakeväällä 2020.

Käärijästä povataan Suomen seuraavaa Euroviisu-menestystä.

3.3. 10:13

Uuden Musiikin Kilpailussa murskavoiton napannut Käärijä eli 29-vuotias Jere Pöyhönen on nyt koko kansan huulilla.

Vuodesta 2014 musiikkia tehnyt rap-artisti teki viimein lopullisen läpimurtonsa valtavirtaan, mutta tie tähän pisteeseen ei ollut helpoimmasta päästä.

Pöyhösen esikoisalbumi Fantastista näki päivänvalon varhain keväällä 2020. Kuten arvata saattaa, uuden albumin myötä myös artistin keikkakalenteri alkoi täyttyä.

Samaan aikaan maailmaan iski kuitenkin myös koronapandemia. Keikat peruuntuivat, mutta Pöyhönen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että häntä kohtasi tuolloin myös toinen epäonni.

Tuolloin miehellä oli yhä päivätyö autoliikkeen valokuvaajana, johon hän ajatteli keskittyä keikkojen ollessa jäissä. Sitten katastrofi iski myös työrintamalle.

– Kun keikat peruuntuivat, ajattelin että onneksi on vielä tämä duunipaikka. Sitten duunipaikkakin lähti alta. Mietin, mitä oikein teen elämälläni. Menetin mielenkiinnon musiikinkin tekemiseen, Pöyhönen kertoo HS:lle.

Käärijän huikea UMK-menestys on avannut artistille täysin uusia ovia. Tie tähän pisteeseen ei kuitenkaan ole ollut helppo.

Artistin onneksi pelastus kuitenkin löytyi läheltä. Pöyhösen isoveli palkkasi hänet omaan yritykseensä.

– Muokkaan asuntokuvia broidin firmalle. Hän kuvaa asunnot, mä editoin niitä, Pöyhönen kertoi vielä silloisesta päivätyöstään IS:lle tammikuussa.

Nyt hän kuitenkin paljastaa HS:lle, että myös työ veljen yrityksessä on jäämässä taakse. UMK-suurmenestyksen myötä musiikilla eläminen on Pöyhöselle viimein mahdollista.

Käärijän UMK-suosio on ollut niin huikeaa, että hänestä on povattu jopa mahdollista Euroviisujen voittajaa jo kuukausia ennen kisoja.

Suomi nousi jo UMK-finalistien julkaisun jälkeen vedonlyöntitilastoissa kymmenen parhaan joukkoon ja keikkui kärkiviisikossa ennen viikonlopun UMK-finaalia. Käärijän voiton myötä Suomi kipusi kolmannelle sijalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?