Portion Boys paljastaa hätkähdyttävän totuuden UMK-vedosta – juuri ennen esitystä Tiinalle tapahtui ”pahin mahdollinen”

Portion Boys kohtasi katastrofin vain hetkiä ennen yhtyeen esitystä Uuden Musiikin Kilpailussa.

Portion Boys osallistui Uuden Musiikin Kilpailuun kappaleellaan Samaa taivasta katsotaan.

1.3. 19:57

UUDEN MUSIIKIN KILPAILUUN Samaa taivasta katsotaan -kappaleellaan osallistunut Portion Boys kertoo Instagram-tilillään häkellyttävän paljastuksen viime viikonlopun kisaesityksestä.

UMK-finaalin esitys on tietyllä tapaa koko kisataipaleen tärkein hetki ja kuten olettaa voi, Portion Boys oli harjoitellut Turussa viime viikonloppuna pidettyä show:ta varten hurjasti. Juuri ennen ”h-hetkeä” katastrofi iski.

Yhtyeen Tiina ”JaloTiina” Forsbyn korvanapeista katosivat kaikki äänet. Tämä tapahtui vain hetkiä ennen esityksen alkua, joten Forsby ei ehtinyt vaihtaa niitä tai edes kertoa bändin muille jäsenille ongelmasta.

Laitteiston hajoaminen tarkoitti käytännössä sitä, että Forsby ei kuullut lavalla juuri mitään. Korvamonitoreiden avulla lavalla esiintyvät muusikot kuulevat esimerkiksi oman laulunsa ylitse muun metelin.

Portion Boys UMK-kenraaliharjoituksissa. Tässä vaiheessa Tiina Forsbyn (keskellä) korvanapit olivat yhä ehjät.

Onni onnettomuudessa oli kuitenkin myös, sillä treeni selvästi oli tehnyt tehtävänsä. Bändi pelkäsi esityksen menneen huonosti, mutta näin ei suinkaan käynyt. Forsbyn esiintyminen oli kuin ihmeen kaupalla suorastaan täydellistä.

– Hän teki sellaisen yli-inhimillisen ja musiikillisen urotyön ettei mitään järkeä. Ja missä paikassa, minkälaisen paineen alla. Kaikki hänen ajoitukset, laulukohdat ja liikkeet mitä olimme harjoitelleet olivat täydellisesti taimissa ja vireessä, yhtye kirjoittaa päivityksessään.

– Käytiin läpi tätä asiaa ja hämmästeltiin miten ihmeessä kukaan pystyy suorittamaan tuollaisessa paikassa noin upeasti. Kertoo vaan todellisesta ammattitaidosta ja sitoutumisesta asiaan, ettei jäädy tai anna minkään vaikuttaa tekemiseen.

Portion Boys sijoittui lopulta Uuden Musiikin Kilpailussa toiseksi 152 pisteellä. Finaalissa pankin räjäytti Käärijä kappaleellaan Cha Cha Cha, joka haali huimat 539 pistettä, mutta yhtyeen taakse jäivät heittämällä nimekkäät Robin Packalen ja Benjamin.

Energisestä esityksestä huolimatta hilpeää bilepoppia soittavan Portion Boysin matka finaaliin ei ollut hauskin mahdollinen. Lähes koko kisataipaleen ajan juuri Forsbyhyn kohdistettiin rajua nettikiusaamista, josta hän on tehnyt rikosilmoituksen.

Vuonna 2010 perustettuun yhtyeeseen kuuluvat Forsbyn ohella Kenraali Vahva, El Meissel, A.P. Vuori sekä Taiteilija Nieminen. Ennen UMK:ta yhtye tunnettiin muun muassa kappaleen Vauhti kiihtyy uusintaversiosta vuodelta 2021, jossa mukana olivat myös alkuperäisversion levyttäneet iskelmälegendat Matti ja Teppo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?