Äkillisesti kuolleesta Seppo Huunosesta julkaistiin viimeinen kuva – ohjaajaa muistetaan koskettavalla tavalla

Lauantaina kuolleelle Seppo Huunoselle järjestetään huhtikuussa muistonäytös. Elokuvateatterissa oli mediatiedotteen mukaan juuri ennen tragediaa kannustava ilmapiiri, ja yleisön kanssa käyty aktiivinen keskustelu jatkui viime hetkiin asti.

1.3. 10:53

Äkillisesti kuollutta ohjaaja Seppo Huunosta, 83, muistetaan koskettavalla tavalla. Elävän kuvan keskus ELKE ry ja Risto Jarva -seura muistavat viime lauantaina äkillisesti menehtynyttä Huunosta muistonäytöksellä elokuvateatteri Orionissa huhtikuussa.

Muistotilaisuuden järjestäjät haluavat keskiviikkona lähetetyn mediatiedotteen mukaan esittää samalla surunvalittelunsa Cinema Orionissa lauantaina 25.2. kuolleen Seppo Huunosen omaisille ja läheisille, sekä muistaa Huunosen uraa elokuvaohjaajana.

Samassa yhteydessä Huunosesta julkaistiin kuva, joka otettiin kuolinpäivänä. Huunonen oli lauantaina vieraana elokuvateatteri Orionissa, jossa esitettiin hänen tunnettu Lampaansyöjät-elokuvansa. Ohjaaja Anssi Mänttäri oli haastattelemassa Huunosta paikan päällä, kun tämä yllättäen tuupertui.

Nyt julkaistussa mustavalkoisessa kuvassa pukuun pukeutunut Huunonen pitelee mikrofonia ja katsoo lavalla kaukaisuuteen.

Seppo Huunosesta julkaistiin viimeiseksi jäänyt kuva, joka on otettu lauantaina 25. helmikuuta elokuvateatteri Orionissa.

Huunonen oli tiedotteen mukaan lauantaina Lampaansyöjät-elokuvansa esityksen aikana iloinen ja otettu yleisöltä saamastaan huomiosta ja aplodeista. Kannustava ilmapiiri ja yleisön kanssa käyty aktiivinen keskustelu jatkuivat viime hetkiin asti.

Muistonäytös järjestetään Cinema Orionissa sunnuntaina 16.4. klo 14. Muistonäytöksessä esitetään Huunosen ohjaama elokuva Piilopirtti –Vilhon ja Matin vieroitusloma eli seitsemän synnin selibaatti vuodelta 1978.

Seppo Huunonen vuonna 1983.

Ohjaaja Anssi Mänttäri kertoi IS:lle elokuvateatterin tapahtumista.

– Lopussa oli yleisön kysymyksiä. Istuimme baarijakkaroilla, joissa oli selkäkoroke. Seppo kaatui siihen. Laskimme Sepon lattialle, ja yksi paikalla olleista miehistä aloitti välittömästi elvytyksen. Ambulanssi oli nopeasti paikalla.

– Elvytys jatkui, ja koin parhaaksi poistua paikalta. Paikalla oli ilmeisesti myös perhettä, Mänttäri kertoi.

Myöhemmin Mänttäri sai tiedon, että Huunonen oli menehtynyt elokuvateatterissa.

Lue lisää: Seppo Huunonen on kuollut – tuupertui elokuva­teatterin lavalle lauantaina

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?