Käärijän vakava sairaus ehdittiin jo saamaan kuriin – paljastaa tv:ssä alkoholin käytön aiheuttaneen lopulta hengenvaaran

Suomea Euroviisuissa edustava Käärijä vieraili Ylen Efter Nio -keskusteluohjelmassa.

Käärijä innostui täysi-ikäisenä alkoholista.

28.2. 11:50

UMK-voittaja Käärijä eli Jere Pöyhönen, 29, on kertonut julkisesti peräsuolen tulehduksestaan, jonka vuoksi häneltä poistettiin aikoinaan paksusuoli kokonaan.

Maanantai-iltana esitetyssä Efter Nio -keskusteluohjelmassa artisti paljastaa alunperin yläasteella diagnosoidun sairauden uusiutuneen ja pahentuneen 18-vuotiaana, kun hän pääsi baareihin ja alkoi juomaan alkoholia.

Alunperin sairaus saatiin kuriin lääkkeiden ja tarkan ruokavalion avulla.

– Pärjäsin ruokavaliolla, mutta sitten täytin kahdeksantoista, voitte arvata mitä silloin tapahtuu.

Täysi-ikäisenä Käärijä alkoi syömään vanhojen ruokatottumusten mukaan ja juomaan alkoholia.

– Samantien pamahti päälle uudestaan se homma ja sitä ei sitten saatu enää pysäytettyä. Se kesti pari vuotta, saimme muutamilla jutuilla sitä aina hoidettua, mutta jossain vaiheessa se meni niin pahaksi, että koko paksusuoli tulehtui eli se levisi peräsuolesta paksusuoleen.

Vaarana oli, että tulehdus leviäisi muihin sisäelimiin.

– Siinä annettiin viikko tai kaksi aikaa, jos en olisi tullut (leikkaukseen) niin en olisi tällä kyllä nyt, artisti kertoo naurahtaen.

Lue lisää: Yläkoulussa Käärijällä alkoivat huolestuttavat oireet ja parikymppisenä hän oli kuolla – kertoo podcastissa rajun tarinansa

Käärijä tuuletti UMK-finaalin voittoa.

Artisti on kertonut sairaudestaan aiemminkin. Hengenvaaran vuoksi lopulta Käärijältä poistettiin paksusuoli.

– 19-vuotiaana oli ensimmäinen sairaalakeissi. Se meni siihen pisteeseen, että painoin 49 kiloa. Paskoin verta 38 kertaa päivässä, törmäilin oviin ja hemoglobiini oli 56, Käärijä kertoi hiljattain Urheilucast-podcastissa.

Hätäleikkauksella pelastuneen Käärijän vatsassa komeilee nykyisin arpi, joka muistuttaa nuoruuden kokemuksista. Sairaudestaan räppäri haluaa puhua auttaakseen muita.

Sairauden myötä Käärijä päätti myös keskittyä musiikin tekemiseen tosissaan.

– Olen kasvanut ja löytänyt, kuka olen. Uskallan tänä päivänä olla herkkä oma itseni.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?