Uutuuskirja: Katariina Souri lähti Renny Harlinin matkaan Los Angelesiin ja jätti poika­ystävänsä – sitten kaikki meni pieleen

Sourin reissu Harlinin kanssa Los Angelesissa jäi aiottua lyhyemmäksi.

Katariina Souri muistelee elämäkerrassaan suosionsa hurjia vuosia.

2.3. 12:42

PLAYBOY-Kuvillaan julkisuuteen 1980-luvun lopulla noussut Katariina Souri (ent. Kata Kärkkäinen) avaa elämäänsä Eveliina Talvitien kirjoittamassa Kata-teoksessa.

Souri kertoo kirjassa laajasti vaiheistaan aina lapsuudesta nykypäivään saakka. Käsittelyyn pääsevät niin parisuhteet kuin hurjat suosion vuodet valtakunnan julkkiksena.

Managerinsa Markus Selinin myötä Souri tutustui ohjaaja Renny Harliniin, jonka ura Hollywoodissa oli tuolloin hyvässä nousukiidossa. Souri tapasi Harlinin bileissä, joihin hän osallistui silloisen poikaystävänsä Brenquen kanssa.

Kun poikaystävä suuttui ja poistui paikalta, Souri ajautui samaan porukkaan Harlinin kanssa.

”Amerikantähti vaikutti hyväkäytöksiseltä, älykkäältä ja hauskalta ja Kata heittäytyi mukaan flirttiin. Renny-seikkailu käynnistyi vauhdilla.”

Muutamien päivien kuluttua Souri lensi Barbadokselle yhdessä Harlinin, Selinin ja tämän tyttöystävän kanssa. ”Paskamainen tikki poikaystävälle” alkoi kaduttaa Souria jo lentokoneessa.

Barbadokselta seurue jatkoi Los Angelesiin, missä Souri intoutui shoppailemaan vaatteita. Lantiomalliset hippipöksyt ja tolppakorkoiset kengät saivat täystyrmäyksen.

– Ei saatana, noita et pidä Rennyn nähden, Selin parkaisi.

Souri ihmetteli reaktiota, eikä ymmärtänyt, miksi hänen tulisi varoa pukeutumistaan.

– Ilmaan alkoi muutenkin pakkautua lopun ajan tunnelmaa. Ohjaajatuttavuus vaikutti etäiseltä. Isommassa porukassa hän käyttäytyi rehvakkaasti ja liimautui iholle, mutta kahden kesken heidän välilleen tuntui laskeutuvan muuri.

– Ihan kuin iso ohjaaja olisi pelännyt pientä uutta seuralaistaan. Oletettu pelko purkautui yllättävällä tavalla. Kun tuntematon mies tarjosi ravintolassa Harlinin seuralaiselle tulta, ohjaaja sai raivarin.

Koti-ikävä iski, ja Souri soitti poikaystävälleen Suomeen.

– Mä haluan pyytää sulta anteeksi. Olen tosi pahoillani. Tein törkeän tempun. Otatko mut takaisin, hän aneli.

Poikaystävä antoi anteeksi, ja Souri lähti jäähyväisiä jättämättä takaisin Suomeen, vaikka puhelun kuullut Harlin ehdotteli vielä yhteistä tekemistä seuraavalle päivälle.

Ohjaaja Renny Harlinin ura Hollywoodissa alkoi 1980-luvulla.

Puolen vuoden kuluttua Souria odotti yllätys, kun Harlin tarjosi hänelle roolia uudessa Ford Fairlane -elokuvassaan. Souri tiedusteli Seliniltä, millainen rooli oli kyseessä, mutta se selviäisi vasta paikan päällä.

Sourin rooli oli bändäri numero kolme, joka antoi kahden naisen kanssa suuseksiä bileiden porttia vartioivalle turvamiehelle.

– Kohtauksen lopussa kuva tiivistyi Kataan, jonka huulipunat oli levitetty pitkin leukaa.

– Kata tajusi, että hehkutettu roolisuoritus oli kokonaisuudessaan siinä. Palkkaa työstä ei maksettu.

Katariina Sourin elämästä kertova Kata (Like) julkaistaan 2. maaliskuuta. Sitaatit ovat suoria lainauksia kirjasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?