UMK-finaalin ”pieni hetki” ennen Käärijän voittoa ihmetytti äänestäjiä – näin päätuottaja kommentoi

Uuden musiikin kilpailun päätuottajan Anssi Aution mukaan äänestyksessä ilmennyt ongelma kesti vain hetken.

Käärijä voitti UMK:n ylivoimaisesti.

26.2. 19:57

Lauantaina järjestetyssä Uuden musiikin kilpailussa oli äänestyksen alussa ongelmia, kun lukuisat käyttäjät ilmoittivat Yle.fi-sovelluksen häiriöstä.

Sosiaalisessa mediassa ihmeteltiin ja myös IS:n toimitukseen yhteyttä ottaneet äänestäjät kertoivat sovelluksessa ilmenneistä ongelmista, joiden vuoksi kaikki äänet eivät menneet läpi. Sovelluksen lisäksi äänestämään pystyi myös tekstiviestillä tai soittamalla.

UMK:n päätuottajan Anssi Aution mukaan osa äänestäjistä ei päässyt sovelluksessa äänestämään hetkellisen vian takia.

– Sitä vikaa ja tarkempaa syytä selvitellään. Sitä ei pysty vielä tässä kohtaa sanomaan, mutta se tiedetään, että kaikki äänet, jotka annettiin onnistuneesti ovat tulleet normaalisti läpi ja ne on rekisteröity lopputulokseen, Autio sanoo.

Ilta-Sanomien lukijan lähettämä kuvakaappaus lauantai-illalta: Yle Tunnuksen rekisteröityminen ei onnistunut eikä sovelluksen kautta päässyt siten äänestämään.

Aution mukaan ongelma oli verrattain pieni, sillä sovelluksen kautta annettiin lopulta ennätysmäärä ääniä. Häiriön tarkkaa kestoa hän ei tiedä, mutta hän ei usko, että moni ääni olisi lopulta jäänyt tulematta.

– Uskon, että se oli todella pieni hetki, koska sinne tuli kuitenkin yli satatuhatta ääntä ja se on kaikkien aikojen ennätys sovelluksella tulleita ääniä. Silloin uskon, ettei se mikään suuri määrä ole lopulta, mikä ei lopulta ole päässyt äänestämään.

Aution mukaan moni pääsi onnistuneesti äänestämään yritettyään hetken kuluttua uudelleen.

Ylen aiemmin lähettämän tiedotteen mukaan ääniä annettiin yhteensä 231 968 kappaletta, joista sovelluksessa 138 644 kappaletta. Puhelimitse tai tekstiviestitse annettiin 93 324 ääntä.

– Olen todella onnellinen, että entistä enemmän suomalaiset äänestivät, se on todella hienoa. Näyttää siltä, että tämän vuoden kattaus antoi ihmisille aihetta äänestää.

Oliko äänestyksessä ongelmia muualla kuin sovelluksen kautta?

– Ei, kaikki meni ihan niin kuin piti. Voisin kuvailla sitä niin, ettei se ollut mikään iso ongelma, se kesti tosiaan vain hetken.

Yle.fi-sovelluksen kautta annettiin lauantaina ennätysmäärä ääniä.

Twitterissä osa ulkomaalaisista katsojista uskoi voivansa äänestää Ylen sovelluksen kautta. Aution mukaan ulkomaalaiset eivät ole pystyneet äänestämään, sillä äänestämiseen käytettävä Yle Tunnus vaatii vahvistamisen kotipaikasta Väestörekisterikeskuksen tiedoista, esimerkiksi tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla.

UMK:n voittajaksi valikoitunut Käärijä sai lopullisissa tuloksissa huimat 539 pistettä.

Alla olevilla videoilla Käärijä kiittää yleisöä Turun Logomossa lauantaina ja nostaa UMK:n voittopokaalin ilmaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?