KUVATAITEILIJA Katariina Souri, 54, kertoo ensimmäistä kertaa Kata-elämäkerrassaan (Like) kohutusta suhteestaan yritysjohtaja Antti Piipon kanssa. Suhdetta puitiin otsikoissa vuosituhannen alkupuolella, eikä vähiten sen takia, että eräs öinen puhelu Piipon huvilalta vei Sourin todistajaksi miestä koskeneeseen oikeudenkäyntiin.
Elcoteqin pääomistajaa ei mainita kirjassa nimeltä. Souri kertoo suhteen alkaneen, kun ”Herra Miljonääri” soitti ja pyysi häntä opettamaan Nokian johtoryhmään kuulunutta Sari Baldaufia ajamaan moottoripyörällä. Opetustuokio ei koskaan toteutunut – sen sijaan Souri lähti moottoripyöräilemään miljonäärin kanssa.
”Suhde kehittyi nopeasti intensiiviseksi ja yhtä nopeasti siihen alkoi ilmaantua dramatiikkaa. Tarjolla ei ollut tasavertaista kumppanuutta. Katan rooli kutistui salaisen Playboy-salarakkaan muottiin. Kiireinen pörssiyritysjohtaja ei yleensä selittänyt tarkemmin menemisiään ja niitä oli paljon. Kaiken ympärille kietoutui epämiellyttävää salamyhkäisyyttä.
Hälytyskellot soivat vaimeasti mutta kun niiden antoi vain soida, soinnuista muodostui elämän taustatunnari. Työkuvioissa mies kannusti ja tarjosi muun muassa Porkkalansaaren mökkinsä romaanin kirjoittamista varten.”
Paniikkihäiriö alkoi hallita Sourin elämää, ja hän hakeutui terapiaan.
– Tää mies on samanikäinen kuin isäni ja muutenkin samanlainen. Nostaa mut jalustalle ja palvoo ja seuraavassa hetkessä hylkää. Se on henkistä väkivaltaa, Kata latasi terapeutilleen.
ERÄÄNÄ yönä Souri heräsi puhelimensa pirinään. Miehen puhelinnumerosta soitti virolaisaksentilla puhuva nainen, joka väitti olevansa miljonäärin tyttöystävä.
Seuraavana päivänä Souri sai puhelun mieheltä, joka tunnusti illanvieton lähteneen lapasesta: mukana olleet naiset syyttivät häntä pahoinpitelystä. Mies vakuutti, ettei se pitänyt paikkaansa.
Öisen puhelun takia Souri päätyi käräjille todistajaksi Porkkalansaaren pahoinpitelyä koskeneessa oikeudenkäynnissä huhtikuussa 2002. Souri oli varma, että nainen valehteli.
Kirjan mukaan Souri sai puhelun naiselta väitettyjen väkivaltaisuuksien jälkeen, eikä nainen ollut ”kuulostanut puhelimessa vähääkään pahoinpitelyn uhrilta”.
Oikeudenkäynti kesti kaksi päivää, media kirjoitti aiheesta ja miljonäärimiehellä oli vaikeaa, joten hän kutsui Sourin kanssaan Roomaan. Siellä he majoittuivat viiden tähden hotelliin, ja mies kihlasi Sourin 17 000 euron arvoisella timanttisormuksella.
Huhtikuussa 2002 Raaseporin käräjäoikeus tuomitsi Antti Piipon kahden naisen pahoinpitelystä ja määräsi 40 päiväsakkoa, joista kertyi maksettavaa 6 000 euroa. Myös toinen naisista sai tuomion.
Kesäkuun 1. päivänä vuonna 2002 suhteesta tuli julkista: Ilta-Sanomat uutisoi Elcoteqin pääomistajan kihlanneen Sourin.
Artikkelissa kerrottiin lyhyesti matalaa profiilia pitävän pariskunnan kihlautuneen viikko sitten ilman suuria kihlajaisia.
Kihlaus ei kuitenkaan tasoittanut kihlatun käytöstä, kirjassa kuvaillaan.
On-off-suhde jatkui, ja kaksikko lähti yhdessä matkalle Italiaan. Mies oli kiireinen, ja Souri kutsui ystävänsä lomailemaan kanssaan luksuspuitteisiin.
Matkan jälkeen mies halusi palauttaa sormuksen Sourille.
– Sä voit tehdä sille mitä haluat. Vaikka myydä, mies totesi.
””Kata jäi sormuskotelo ja aitoustodistus kädessään tuijottamaan kohti auringonlaskua loittonevaa moottoripyörää. Se oli grande finale.”
Eveliina Talvitien kirjoittama Kata (Like) ilmestyy 2. maaliskuuta. Sitaatit ovat lainauksia kirjasta.