Näin Käärijä juhli UMK-voittoa Turun yössä – baaritiskillä odotti ikävä yllätys

Ylivoimaisen voiton UMK:ssa napannut artisti kertoi bileiden päättyneen melko aikaisin.

26.2. 12:43

Turku

Haastatteluun saapuu sunnuntaiaamuna yllättävän hyvävointinen mies. Käärijä on ehtinyt hotellin aamiaiselle, eikä pottakampaus sojota tippaakaan pystyssä.

– Vointi on yllättävän hyvä. Mua jopa eilen jänskätti, mikä olo tulee olemaan ja tulenko heräämään, mutta meni yllättävän rauhallisesti, Käärijä kertoo.

Hän paljastaa menneensä nukkumaan viiden maissa aamulla. Takana on siis yllättävästi muutama tunti unta.

– Mielestäni tällaisen homman jälkeen se on aikaisin. Ehkä sitten, kun homma rauhoittuu ja käsitän, mitä on tapahtunut, mennään vähän pidempään.

Syykin suhteellisen rauhalliseen juhlimiseen selviää. UMK-rupeama on vaatinut Käärijältä paljon niin fyysisesti kuin henkisestikin.

– Tässä on syyskuusta asti painettu hommia, ja varsinkin kuluva viikko on ollut hemmetin raskas. Ei siinä oikein kropalla ja mielellä ollut virtaa vetää kahta päivää putkeen, hän kertoo.

Käärijä jyräsi täysin ylivoimaiseen voittoon UMK:ssa ja lähtee edustamaan Suomea euroviisuihin Liverpooliin.

Käärijän voittokappaleessa Cha Cha Chassa puhutaan piña coladoista ja samppanjan kaatamisesta päälle. Valitettavasti UMK-voittaja ei päässyt tekemään kumpaakaan viime yön bileissä. Yritystä kuitenkin oli.

– Piña coladat olivat loppu jatkopaikassa! Minulle ei jäänyt tällä kertaa, Käärijä paljastaa.

Kuohuvan kaataminen jäi seuraavaan kertaan täysin käytännöllisistä syistä.

– En viitsinyt palelluttaa eilen itseäni, olisi ollut äkkiä kipeä olo, jos olisin kastunut.

– Ehkä tulen vielä myöhemmin kaatamaan... tai ihan varmasti se tulee tapahtumaan, Käärijä lupaa.

Viimeinen puoli vuorokautta on ollut artistille melkoista pyöritystä. Kun hän asteli voiton ratkettua lavalla vetämään voittoesityksen, koko Logomo suorastaan räjähti.

– Muistan ajatelleeni lavalle mennessä, että pyrin nauttimaan esityksestä vielä kerran ja mielestäni nautinkin. Aika sumussa se kuitenkin meni. Paha sanoa, mitä pyöri mielessä, kun en ole vieläkään sisäistänyt tätä voittoa.

Energisessä esityksessä vihreään yläosaan ja mustiin nahkahousuihin pukeutunut laulaja potki eurolavoista tehtyä kehää ja ratsasti pitkin lavaa vaaleanpunaisiin pukeutuneilla tanssijoillaan.

Seuraavaksi UMK-voittajalla on vuorossa lehtihaastatteluita ja maanantaiaamuna vierailuita televisiossa ja radiossa. Sen jälkeen kenties ehtii suunnitella hieman, miten tästä jatketaan kohti euroviisuja toukokuussa.

– Nyt mennään hetki kerrallaan, omaan sänkyyn ja rauhoitutaan miettimään, että mitä tuli tehtyä, Käärijä sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?