HS: Sexmane laittoi korkin kiinni

Räppäri Sexmane on lestadiolaisesta perheestä, mutta hänen äitinsä on sittemmin eronnut lestadiolaisyhteisöstä.

Sexmane kertoo tuoreessa haastattelussa suhtautumisestaan päihteisiin.

27.2. 10:03

Artisti Sexmane eli oikealta nimeltään Max Sene tietää, miltä huima noste uralla tuntuu. Kiertävien artistien elämässä on usein tarjolla loputtomasti juhlia, nyt Sexmane kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa pohtineensa paljon omaa suhdettaan päihteisiin.

– Tykkään juhlia, mutta olen tällainen herkkä taiteilija, niin krapulat on mulle henkisesti tosi raskaita.

Räppäri kertoo ymmärtävänsä, miksi niin moni keikkaileva artisti juo. Keikat ovat usein yökerhoissa ja yleisössä on paljon humaltuneita ihmisiä. Artistille alkoholi voi olla väline siihen, että pääsee yleisön kanssa samaan tunnelmaan.

– Mutta mä en kyllä koskaan dokaa ennen keikkaa.

Sexmane itse kokeilee tällä hetkellä juomattomuutta, jotta hän jaksaisi keikoilla paremmin.

Sexmane voitti Emma-gaalassa yleisöäänestyksellä Vuoden kotimainen artisti -palkinnon.

IS uutisoi aiemmin Sexmanen raivanneen tiensä suomalaisen musiikkimaailman huipulle harvinaisella tavalla. Ison levy-yhtiön avun sijaan räppäri teki kaiken itse omakustannelevyllään vuonna 2019, ja se nousi Suomen viralliselle albumilistalle pysyen siellä huikeat 80 viikkoa.

Hänet tunnetaan muun muassa kappaleista 40K, Chillaa veli ja Mama ja Spotifyn listauksessa on hän Suomen 7. kuunnelluin artisti.

Alunperin räppäri ajatteli tekevänsä uran lumilautailun parissa. Rikkoutunut polvi rikkoi myös sen unelman, mutta Sexmane oli onneksi löytänyt uuden intohimon kappaleiden kirjoittamisen parista.

Isaac Sene kilpaili UMK:ssa vuonna 2022.

Sexmanen veli Isaac Sene on myös artisti ja veljekset ovat kertoneet haastatteluissa lestadiolaisesta taustastaan.

– Kyllähän se [lestadiolaisuus] on näkynyt. Ei siellä kuunnella rytmimusiikkia tai katsota töllöä, Sexmane kertoi Ilta-Sanomille Emma-gaalassa.

Gaalassa räppäri kertoi olleensa viime vuosina niin kiireinen, ettei hän ole ehtinyt käymään Suviseuroilla.

– On ollut niin paljon keikkaa. Mutta sitten kun ei ole keikkaa, niin koetan päästä. Mielelläni menen Suviseuroihin, räppäri kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?