IL: Aamun Pikku Kakkoseen ilmestyi outo tekstitys

Ylen Pikku Kakkonen -ohjelmassa nähtiin erikoinen tekstitys perjantaiaamuna.

Pikku Kakkosen animaatiosarjassa Touho-hahmo askartelee muovailuvahalla. Jaksojen lopussa onnitellaan nimipäiväsankareita.

24.2. 9:00

Ylen Pikku Kakkosen lähetyksessä nähtiin perjantaiaamuna erikoinen tekstitys. Iltalehti uutisoi lukijan havainnosta, jonka mukaan tv-ruutuun oli lastenohjelman aikana ilmestynyt teksti: ”Täytys polttaa vielä se toinen jointti, että pääsis nukkumaan.”

Lähetyksessä nähtiin päivittäiset nimipäiväonnittelut, jossa Touho-hahmo muovaili nimipäiväsankareille jäätelötuuttia. Yhtäkkiä erikoinen tekstitys ilmestyi tv-ruutuun.

Nimipäiväonnittelut lähetettiin Matiakselle ja Matille ennen kello seitsemää.

Ylen Areenassa näkyvässä tallenteessa tekstitystä ei ole.

Yle TV2 kanavapäällikkö Sasha Ikonen kommentoi Ilta-Sanomille, että asiaa on selvitelty Ylen Lähetysyksikössä aamulla.

– Lopputulema on, että ulosmenneen sisällön nauhoituksesta tai Areenassa julkaistusta ohjelmasta ei kyseistä tekstiä löydy. Siis Ylen Lähetysyksiköstä ei ole lähtenyt julkaisuun tekstitettyä versiota, Ikonen kertoo.

– Selvää vastausta siihen miksi kyseinen tekstitys on ainakin jossain vastaanottimessa ollut ei toistaiseksi ole löytynyt. Kyse voi olla hyvin paikallisesta teknisestä viasta, hän arvioi.

IS tutki asiaa ja havaitsi, että tekstitys vaikuttaisi olevan Narkomania-nimisestä huumedokumentista. Dokumentti esitettiin myöhään torstaina Yle TV2 -kanavalla kello 23.20.

Dokumentin lopussa kaksi helsinkiläistä päihteidenkäyttäjää käy keskustelun ennen nukkumaanmenoa.

– En oo mä oo iltalääkkeitäkään ottanu.

– Täytys polttaa vielä se toinen jointti, että pääsis nukkumaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?