Jade Nyström avautuu kauneus­operaatioistaan Maria Veitolalle – tajusi hätkähdyttävän syyn huuli­täytteidensä takaa

Jade Nyström luuli 16-vuotiaana, että kaikki transnaiset muokkaavat ulkonäköään erilaisilla kauneusoperaatioilla.

19-vuotias Jade Nyström turvautui kauneusoperaatioihin ollakseen kuten esikuvansa.

24.2. 21:04

Korkeushyppääjä Jade Nyström, 19, nähdään seuraavassa Yökylässä Maria Veitola -sarjan jaksossa. Nyström on kutsunut Maria Veitolan kylään lapsuudenkotiinsa Lapinjärvelle. Samalla Veitola tapaa Nyströmin vanhemmat sekä isosiskon ja isoveljen.

Nyström on kertonut julkisuudessa avoimesti trans­sukupuoli­suudestaan. Veitolaa kiinnostaa, mitkä asiat ovat olleet Nyströmille erityisen tärkeitä asiaan liittyen.

Eräs tärkeimmistä asioista on ollut Nyströmin uuden nimen muuttaminen viralliseksi. Hänen siskonsa Erika kertoo Veitolalle, että myös rintaimplanttien hankkiminen oli Nyströmille tärkeä askel kohti itsensä hyväksymistä.

– Tissit, Erika täräyttää.

– Kun on katsonut koko elämänsä kroppaa peilistä, että kun ei oo sellainen kroppa kun pitäisi olla, ja saa jotain naisellista siihen, niin se on shokeeraavaa, Nyström selittää.

Rintaimplanttien hankkiminen on Nyströmille tärkeää myös siksi, että hän on päättänyt kilpailla miesten sarjassa, eikä hän voi aloittaa hormonihoitoja ennen kuin lopettaa urheilu-uransa. Viime vuonna hankittujen implanttien avulla Nyström sai kipeästi kaipaamiaan naisellisia muotoja.

Rintaleikkauksen lisäksi Nyström on myös hankkinut täyteaineita huuliinsa. Hän kertoo Veitolalle, ettei 16-vuotiaana tiennyt kuin sellaisia transnaisia, jotka ovat muokanneet itseään kauneus­­operaatioilla ja jotka käyttivät mekkoja ja korkokenkiä. Niinpä Nyström ajatteli, että myös hänen pitäisi tehdä samalla tavalla. Hän hankki suuret huulitäytteet ja alkoi pukeutua mekkoihin ja huimiin korkoihin.

– Sanoin koko ajan, että olen oma itseni, mutta se en todellakaan ollut minä, Nyström sanoo tv:ssä.

Viime kesänä Nyström tajusi, etteivät täyteaineet olleetkaan häntä. Hän alkoi nähdä itsensä eri tavalla ja hyväksyä ulkonäkönsä. Samalla hän ymmärsi, että huulitäytteet olivas suojamuuri, jonka taakse hän piiloutui.

– Ekaa kertaa peiliin katsoessa mä ajattelen, että olen nätti. En oo ikinä ajatellut, että olen nätti. Olen ottanut ne huulitäytteet ja kaikki suojaksi, ettei mun tarvitse ajatella. Huulet peittää kaiken, että ei edes kukaan kiinnitä muuhun huomiota, Nyström kertoo Veitolalle.

Myöhemmin Nyström poistatti huulitäytteitään.

Lue lisää: Podcast: Jade Nyström, 18, avautuu kauneus­operaatioistaan – tällaiset rinnat hän haluaa hankkia

Nyströmin mukaan käännekohta hänelle oli se, kun hän osallistui Farmi-ohjelman kuvauksiin viime kesänä. Siellä hänellä ei ollut puhelinta tai muita häiriötekijöitä. Sosiaalinen media toi Nyströmille ulkonäköpaineita ja tuntui hyvältä olla erossa siitä.

– Alkoi miettiä omaa elämäänsä, kun oli iltaisin aikaa.

Lue lisää: Tässä ovat uudet Farmi Suomi -kilpailijat – mukana Jade Nyström, Antonio Flores, Susanna Penttilä...

Oivallus siitä, ettei Nyströmin tarvitse olla kuten muut ja että hän voi olla myös julkisuudessa oma itsensä, on parantanut myös hänen mielenterveyttään.

– Olin ennen enemmän alla päin ja mulla oli tarve olla töykeä koko ajan.

Yökylässä Maria Veitola torstaisin klo 21.00 MTV3-kanavalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?