Maria Veitola täyttää 50 – näin hänen tyylinsä on muuttunut

Maria Veitola on ollut julkisuudessa jo pitkään. Sillä välin sekä hänen tyylinsä että työnsä ovat muuttuneet paljon.

26.2. 9:15

50 vuotta sunnuntaina täyttävä Maria Veitola on tehnyt pitkän uran juontajana ja toimittajana. Samalla hänestä on vakiintunut yksi Suomen seuratuimmista tyylitaitureista, jonka asut kiinnittävät aina huomiota.

IS kokosi yhteen kuvia Veitolan lähes 30 vuotta kestäneen uran ajalta.

Maria Veitola vuonna 2001. Tuolloin hän juonsi Ilmainen lounas -nimistä ohjelmaa TVTV-kanavalla. Veitolan ura alkoi 1990-luvulla Radio Cityssä ja jatkui vuosituhannen vaihteessa Radio Helsingissä. Myöhemmin Veitola toimi kanavan sisältöjohtajana usean vuoden ajan.

Vuonna 2007 Veitola emännöi Maria, Maria -ohjelmaa Ylen TV2-kanavalla. Pian sen jälkeen hän aloitti Maria!-keskusteluohjelman Nelosella. Suosittu talk show oli Veitolalle unelmatyö, mutta myös äärimmäisen rankka rupeama.

Samalla kun Veitola veti viikoittain suoria Maria!-ohjelman lähetyksiä ja haastatteli Suomen mielenkiintoisimpia tähtiä, kamppaili hän jatkuvan kivun kanssa. Hän sairastui migreeniin, joka kroonistui ja johti vuosien lääkekierteeseen. Kivuttomia hetkiä ei ollut ja Veitola kokeili liki kaikkia mahdollisia lääkkeitä. Kuva vuodelta 2008.

Vuonna 2009 Veitola palkittiin Vuoden pukeutujana Elle-lehden gaalassa. Veitola on kertonut aiemmin IS:lle, että Maria!-ohjelman aikaan hänen ulkonäköönsä yritettiin vaikuttaa. – Minulle ehdoteltiin, että voisinko pukeutua niin kuin normaalit naiset.

Veitola saapui Venla-gaalaan vuonna 2010. Myöhemmin muun muassa Yökylässä Maria Veitola -sarja on palkittu lukuisilla Venla-palkinnoilla.

Maria!-ohjelma päättyi vuonna 2011. Veitolan ura jatkui sen jälkeen muun muassa Trendi-lehden kolumnistina. Hän sai myös vuonna 2012 Taisto-pojan yhdessä Jotti-puolisonsa kanssa. Perhe asuu Helsingin keskustassa.

Maria Veitola vuonna 2013. Tuolloin hänestä tuli Radio Helsingin päätoimittaja. Veitola oli pestissä vuoteen 2016 saakka.

Veitola aloitti Tähdet, tähdet -ohjelman tuomarina vuonna 2014. Kuvassa hän poseeraa ohjelman lehdistötilaisuudessa vuonna 2015. Samaan aikaan alkoi myös huippusuosituksi vuosien varrella kasvanut Yökylässä Maria Veitola -sarja. Ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella Veitola vieraili muun muassa Renny Harlinin, Kalle Palanderin ja Teuvo Hakkaraisen luona.

Vaalea tukka teki paluun vuonna 2017. Tuolloin Veitola juonsi Enbuske, Veitola & Salminen -keskusteluohjelmaa yhdessä Tuomas Enbusken ja Roope Salmisen kanssa. Ohjelmaa esitettiin kuuden tuotantokauden ajan.

Vuonna 2018 ilmestyi Veitolan omaelämäkertakirja Veitola. Siinä hän kävi läpi elämänsä kipukohtia, iloja ja suruja. Kirja kuvasi sitä matkaa, jonka Imatralla syntynyt ujo tyttö kulki koko Suomen tuntemaksi julkkikseksi.

Vuonna 2019 Veitola julkaisi toisen, Toisinpäin-nimeä kantavan kirjansa. Kirjassa Veitola vastasi suomalaisten hänelle esittämiin kysymyksiin.

Veitola kesällä 2021. Edellisvuonna juontajalta poistettiin rintakehästä limutölkin kokoinen kasvain. Ruokatorven ympärille kietoutuneen kasvaimen löytyminen vaati lukuisia lääkärikäyntejä. Lopulta sen löytyminen selitti pitkään jatkuneet, epämääräiset oireet. – Olin vuosia kärsinyt ahdistuksesta ja miettinyt, mikä mua ahdistaa, kun kaikki on kuitenkin hyvin. Olin käynyt terapiassa ja tehnyt töitä mieleni kanssa. Silti tuntui, kuin joku istuisi rintakehäni päällä, enkä voinut hengittää vapaasti, Veitola kertoi Me Naisille pari vuotta sitten.

Viime aikoina Veitola on nähty lyhyissä, pinkeissä hiuksissa. Hänen tyylinsä ja hiustenvärinsä on elänyt jatkuvasti vuosien varrella. Veitola tunnetaan myös räväyttävistä asuistaan muun muassa Masked Singer Suomi -sarjassa.

Veitola Masked Singer -sarjan toisella tuotantokaudella. Hän on toiminut sarjan panelistina sen alusta saakka. Juontajan yllä on nähty muun muassa voileipäasu, pallomeren palloja, lelukäärme ja sirkusteltta. Mitä pidemmälle ohjelma on edennyt, sen mielenkiintoisempiin asuihin Veitola on pukeutunut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?