Vicky Rostin Ella-tyttären käytös hämmästytti Emma-gaalassa – avautuu nyt itkuisena podcastissa illan tapahtumista

Vicky Rostin tyttären lennokas esiintyminen Emma-gaalassa herätti epäilyjä siitä, että hän oli mahdollisesti humalassa. Nyt Ella Rosti vahvistaa epäilyt todeksi.

23.2. 8:41

ISKELMÄLEGENDA Virve ”Vicky” Rostin elämäntyö palkittiin helmikuun alussa Erikois-Emmalla. Laulaja itse viettää talveaan Kanarian saarilla, joten hän värväsi pystiään noutamaan tyttärensä Eevan ja Ellan.

Gaalassa Ella Rostin käytös kuitenkin herätti ihmetystä katsojissa. Hänen esiintymisensä vaikutti poikkeuksellisen vapautuneelta ja etenkin sosiaalisessa mediassa huhuttiin laajalti, että Rosti olisi ollut humalassa.

Torstaiaamuna Rosti paljasti Kaksi äitiä -podcastissaan, mitä tuona iltana todella tapahtui. Introvertiksi itsensä mieltävä Rosti kertoo jännittäneensä tilaisuutta todella paljon. Tuohon jännitykseen hän joi alkoholia, vaikka pelko örveltämisestä gaalatilaisuudessa oli takaraivossa.

– En ollut syönyt juuri mitään kun jännitti niin. Eevalla juotiin juhlan kunniaksi samppanjaa. Eevan mies heitti meidät jäähallille ja matkalla naukattiin minttushotit jännitykseen, Rosti kertaa.

Siskosten gaalapöydästä löytyi useita julkimoita, kuten Mikael Gabriel ja Isac Elliott. Sieltä löytyi myös paljon alkoholia.

Lue lisää: Vicky Rostin tytär haki Emma-palkinnon äitinsä puolesta – lennokas esiintyminen herätti somekeskustelun

– Pöydässä oli valkkaria, skumppaa, punkkua, kaikkea mahdollista. Mä join niitä kaikkia sekaisin siihen jännitykseen, vaikka ei olisi pitänyt juoda enää yhtään mitään.

Jo äidilleen myönnetyn Erikois-Emman noutamisen aikaan Rostin puhe oli alkanut sammaltaa. Kello oli noin seitsemän illalla. Tämä hävetti häntä niin, ettei hän edelleenkään halua katsoa tilaisuutta.

Siitä eteenpäin muistikuvia tilaisuudesta ei Rostilla ole.

– Mä en muista yhtään mitään siitä livegaalasta, joka alkoi kahdeksalta illalla. Haalimieni tietojen mukaan olen tanssinut ja katsonut gaalaa. Tanssin ja bailasin siis pöydässä, missä muut hillitysti istuvat, kuten gaalassa kuuluu.

Lopulta Rostin humalatila saavutti pisteen, jossa hän sammui pöytään. Järjestyksenvalvojat poistivat hänet tilaisuudesta noin puoli kymmenen aikoihin illalla.

– Seuraavana päivänä heräsin hotellista. Mulla ei ollut laukkua, koska se oli jäänyt taksiin. Ihan hirveä, oksettava paha olo. Pelkkä gaala-asu, koska vaihtovaatteet olivat laukussa. Onneksi oli puhelin ja rahat, niin pääsin kotiin.

Aviopari Susanna Silvander-Rosti ja Ella Rosti tuottavat sisältöä Kaksi äitiä -nimellä erinäisiin kanaviin.

Gaalasta eteenpäin Rosti kertoo kokeneensa hirvittävää häpeää ja niin kutsuttua ”morkkista” lähes kaksi viikkoa. Häntä hävetti gaalassa nähty kunto sekä huoletti, miten äiti reagoi tyttären tekemisiin.

– Juttelin hänenkin kanssaan ja äiti sanoi, että ei ole mitään hätää. Hän ei ollut yhtään vihainen ja lohdutti ja sanoi, että tiedätpähän tästä eteenpäin, että ilmainen viina ei juomalla lopu, Rosti kertoo.

Oman kortensa pahan olon kekoon kantoivat somekeskustelut gaalasta, joita käytiin esimerkiksi anonyymissä Jodel-keskustelusovelluksessa. Huhuissa väitettiin esimerkiksi Rostin oksentaneen pöytään, mitä hänen tietojensa mukaan ei tapahtunut.

– Siellä puitiin myös, että olen joku sekakäyttäjä, mitä mä en ole koskaan ollut enkä todellakaan ole.

Gaalaillan tapahtumista kummunnut paha olo saavutti lopulta niin suuret mittasuhteet, että Rosti päätti hankkia ammattiapua. Han hakeutui psykoterapeutin vastaanotolle, jonka hän kertoo auttaneen.

Ella Rostin Emma-gaala ei mennyt putkeen.

Häpeästä huolimatta gaalaillan humalainen käytös auttoi Rostia havahtumaan. Hän kertoo samanlaisten ylilyöntien olevan kesto-ongelma.

– Aina kun on ollut juhlat, niin olen melkein joka kerta juonut liikaa. Alkoholi ei ole ollut hallussa. Nytkin olin päättänyt, että en ole kännissä ja olin aivan naamat, Rosti harmittelee.

Rosti kertoo pyrkineensä pitämään juhlajuomisensa kurissa, mutta yritykset ovat pitkälti epäonnistuneet. Emma-gaalan ylilyönnin hän kuitenkin vannoo olevan viimeinen, sillä alkoholista hän aikoo luopua kokonaan.

– Olen vuosia yrittänyt osata olla kohtuukäyttäjä, mutta silti aina juhlissa menee yli. Mun ei vaan pidä juoda alkoholia, se menee joka kerta perseelleen. Mun elämä on jatkossa raitis.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?