Nipsey Husslen murhaaja sai tuomion – kiven sisään vähintään 60 vuodeksi

Vuonna 2019 tehty veriteko tapahtui Los Angelesissa.

Ihmiset kokoontuivat muistamaan Nipsley Husslea Los Angelesissa vuonna 2019.

23.2. 9:50

Yhdysvalloissa oikeus on tuominnut räppäri Nipsey Husslen, oikealta nimeltään Ermias Asghedomin, surmaajan Eric Holder Jr:n vähintään 60 vuoden vankeusrangaistukseen, uutistoimisto Reuters kertoo.

Tuomion pituus rakentui ensimmäisen asteen murhasta, josta tuomittu sai 25 vuotta vankeutta. Tämän lisäksi oikeus tuomitsi hänet toiseen 25 vuoden vankeusrangaistukseen, koska tuomittu oli käyttänyt asetta veriteossa. Lisäksi hänet tuomittiin kymmenen vuoden vankeuteen, koska hän oli ampunut sivullisia.

Murha tapahtui sen jälkeen, kun tuomittu mies oli törmännyt sattumalta Hussleen vaatekaupan ulkopuolella Los Angelesissa. Surmaaja ampui Husslea ainakin kymmenen kertaa.

Hussley oli vuonna 2019 ehdolla Grammy-gaalassa parhaasta rap-albumista vuonna 2018 ilmestyneellä Victory Lap -albumillaan. Hussle oli kuollessaan 33-vuotias.

Los Angelesissa Crenshaw'n alueella kasvanut Hussle oli entinen jengirikollinen, joka tuli kuitenkin ennen kuolemaansa tunnetuksi paitsi musiikistaan myös yhteisön eteen tekemästään työstä.

Husslen kuolema kohahdutti musiikkimaailmaa. Nousevalle tähdelle myönnettiin postuumisti kaksi Grammy-palkintoa ja viime vuonna hän sai tähden Hollywoodin kuuluisalle Walk of Famelle.

Kuukausi Husslen surman jälkeen tuhannet ihmiset kokoontuivat muistotilaisuuteen, jossa artistin muistoa kunnioittivat muun muassa musiikkitähdet Stevie Wonder ja Snoop Dogg.

Tilaisuudessa luettiin myös Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman kirjoittama kirje, jossa Obama kuvaili Husslen nähneen rikollisuuden sijaan Crenshaw'n potentiaalin ja yhteisön.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?