Kuningatar Margareeta muistelee kohtaamistaan Putinin kanssa – ei ollut koskaan kokenut vastaavaa

Kuningatar kuvailee Venäjän presidentin silmiä kylmiksi.

Tanskan kuningatar Margareeta on tavannut Vladimir Putinin kahdesti.

22.2. 9:55

TANSKAN kuningatar Margareeta on tavannut Venäjän presidentti Vladimir Putinin kaksi kertaa. Nyt hän kertoo kokemuksistaan tanskalaisen Weekendavisenin haastattelussa.

Margareeta ja Putin tapasivat vuosina 2011 ja 2014.

– Muistan ajatelleeni, ettei hän ollut miellyttävä. En ole koskaan elämässäni nähnyt niin kylmiä silmiä, kuningatar kertoo.

Putin ja kuningatar Margareeta tapasivat syyskuussa 2011 Moskovassa.

Kuningatar lukee joka päivä sanomalehtiä, jotta pysyisi kartalla Ukrainan tapahtumista. Hän kuvailee, kuinka Putin luuli saavansa Euroopan jakautumaan, mutta nyt väestö seisookin vahvana yhdessä.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi saa Margareetalta ylistystä haastattelussa. Hän kuvailee presidentin kulkevan yhdessä kansansa kanssa.

Samassa haastattelussa kuningatar kertoi kansaa ravisuttaneesta päätöksestään poistaa lastenlastensa kuninkaalliset tittelit.

– Rehellisesti sanottuna en kovin innokkaasti palaisi siihen. Jotain voin kuitenkin sanoa, kuningatar pohjustaa Weekendavisen-lehdelle antamassaan haastattelussa Expressenin mukaan.

Kuningatar teki päätöksen Tanskan kruununprinssi Frederikin puolesta.

– Minulle oli tärkeää, ettei Frederik joutunut tekemään sellaista päätöstä. On parempi, että se olin minä, vanha nainen, joka päätöksen teki.

Frederik on aiemmin kommentoinut ”seisovansa sataprosenttisesti äitinsä päätöksen takana”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?