Radiojuontaja Ville Kinaret kertoo kauhunhetkistään – 3-vuotias poika meinasi tukehtua

Radiojuontaja kertoo ensiapukurssille osallistumisen olleen elämänsä paras päätös.

Ville Kinaret hyödynsi ensiapukurssin oppeja, kun lapsi veti viinirypäleen henkeensä.

21.2. 12:10

RADIO CITYN aalloilta tuttu juontaja-muusikko Ville Kinaret kertoo Twitterissä tilanteesta, kun hänen lapsensa oli tukehtua viinirypäleeseen.

– Poika vetäs äsken viinirypäleen henkeen. En arponut tällä kertaa niinku viimeks. 3-vuotias polvelle pää alaviistoon ja kunnon pamaus lapojen väliin.

– Sieltä pullahti kaunis rypäle ja tuli vähä kyllä näkkäritkin toista rööriä myöten perässä mut hitto että on kiva tietää mitä tekee, Kinaret kirjoittaa.

Juontaja sanoo, että päätös hakeutua lasten ensiapukurssille osoittautui elämänsä parhaaksi. Päätös syntyi joitain vuosia sitten, kun pojan isoveli veti lihapullan henkeensä.

– Neljä vuotta sitten tämän isoveli kiskaisi lihapullan pilliin, niin panikoin vaan, enkä tiennyt mitä tehdä. Onneksi vaimo oli kotona.

– Siltä seisomalta käskin hoitsuvaimoni ilmoittaa mut johonkin. En enää koskaan halunnut epäröidä, Kinaret kertaa tilannetta.

Ensiapuopit tulivat tarpeeseen ja menivät myös perille, minkä tositilanne näytti.

– En edes tärissyt enää tilanteen jälkeen. Uskotko jos sanon, että kandee opetella juttuja, niin sitten vaan toimii ja pam pam iltatoimet jatkuu.

– Itseluottamus korkealla. I got this! Kinaret iloitsee.

Twitterissä Kinaretin toiminta kerää kiitosta. Moni vanhempi osaa samaistua tilanteeseen ja kertoo pilkkovansa viinirypäleet nykyisin pienemmiksi paloiksi.

– Hattu päästä. Hyvä kun hoidit homman ja hyvä kun menit kurssille.

– Oon aivan hermona tukehtumisista, siksi puolitan rypäleet melkein kouluikäisille.

– Tästä syystä meillä pilkotaan rypäleet kolmeen osaan. Onneksi olit tilanteen tasalla!

– Suattaapi olla että meilläki jatkossa, Kinaret vastaa.

– About samassa iässä tyttöni meinasi tukehtua makkaran palaan. Elämäni pisimmät sekunnit pelastaessa ja operaation jälkeen tipahdin kuin rukkanen lattialle ja itkin. Edelleenkään trauma ei ole täysin hellittänyt, yksi kommentoija myöntää.

– Mä olin sen ekan kerran jälkeen shokissa, peloissani, pettynyt itseeni ja vihainen itselleni. Edelleen aika herkillä tommosten kanssa. Sentään tietää mitä pitää tehdä. En halua enää ikinä sitä tunnetta tai sitä vaaraa lapselle etten edes osaisi yrittää, Kinaret vastaa.

Katso myös: Juuttuiko ruoka henki­torveen? Katso ohjeet, miten toimia

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?