Aki Linnanahde huomasi yllättävän muutoksen elintavoissaan Espanjassa – Roope Salmiselta tarkka huomio

Juontajan ruokailutottumuksiin tuli positiivinen muutos.

Aki Linnanahde piti sunnuntaina Instagramissa livelähetyksen, jossa hän kertoi asumiskuvioistaan.

19.2. 21:22

Juontaja Aki Linnanahde on ollut räntäsateita paossa Espanjan-kodissaan. Hänellä on asunto myös Turussa, jonne Linnanahde kertoi Instagramissa palaavansa keväällä.

Linnanahde päivitti viikonloppuna Instagramissa kuulumisiaan auringon alta. Hän kertoo havainneensa, että Espanjassa oleminen on vaikuttanut hänen ruokailutottumuksiinsa. Makeahimo on kuulemma hiipunut.

– Tässä iltapalaa syödessä tajusin, että jostain syystä sokeria tulee syötyä täällä Espanjassa paljon vähemmän. Suklaalevy pysyy kaapissa avaamattomana. Kauppakärryyn ei putoa karkkipussia. Jäätelöäkään ei mene (aina) puolta purkillista. Merkillistä, sanon minä, melkoinen makean ystävä, Linnanahde pohtii.

– Johtuuko auringosta, vai mikä homma? Olis hienoa tuoda tää moodi matkalaukussa myös Suomeen.

Päivitys herätti ajatuksia julkkisten keskuudessa. Laulaja ja juontaja Roope Salminen arvioi, että taustalla on paremmat yöunet.

– Nukut siellä todennäköisesti paremmin monesta syystä, mutta varsinkin siksi, että saat verkkokalvoille auringonvaloa tarpeeksi varhaisessa vaiheessa päivää ja unipaine alkaa kunnolla kertyy parhaimmillaan semmoisen 10 tuntia aiemmin, Salminen kommentoi.

– Sit kun on nukkunut hyvin, niin keho huutaa epätodennäköisemmin energiapiikkien perään nopeiden hiilareiden muodossa, hän jatkoi.

Juontaja Vappu Pimiä puolestaan kertoi havainneensa saman muutoksen itsessään. Hän näkee, että makeanhimon katoaminen johtuu auringosta ja valon määrästä.

– Mä en ainakaan syö karkkia juurikaan kesällä Suomessa, mut pimeinä kuukausina ihan eri peli, eli kyllä, johtuu auringosta jos multa kysytään, Pimiä kirjoitti.

Linnanahde osti asunnon Benalmádenasta vuonna 2018. Instagramin perusteella Linnanahde on viime kuukausina matkannut usein Espanjan ja Suomen välillä.

Sunnuntaina hän julkaisi kuvan, jossa hän odottaa Ada-tytärtään Málagan lentokentällä paperinen nimilappu käsissään.

Aki Linnanahde lopetti Radio Novan aamuohjelmassa viime vuoden lopulla. Tänä vuonna hänestä tuli MTV:n ruutukasvo ja hän on juontanut Huomenta Suomea viikonloppuisin.

Joka viikonloppu häntä ei kuitenkaan televisiossa nähdä.

– Meillä on juontoparit ja viikonloput jo ensi keväälle merkattu kalenteriin. Eli kukaan meistä ei suinkaan ole täällä joka viikonloppu. Itse esimerkiksi teen noin yhden viikonlopun kuussa. Sekin on ajankäytöllisesti oikein kiva juttu, Linnanahde kertoi IS:lle joulukuussa.

Sunnuntaina 12. helmikuuta hän ilmoitti Instagramissa olevansa juontamassa Huomenta Suomea seuraavan kerran kuukauden päästä.

Juontajaa työllistää myös hänen oma podcastinsa Aki Linnanahde Talk Show.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?