Petteri Orpo muistelee tv:ssä sydänkohtaustaan – näin järkyttävä totuus huonon olon takana paljastui

Yökylässä Maria Veitola -sarjan tämän viikon jaksossa vieraillaan kansanedustaja Petteri Orpon kotona Turussa.

Maria Veitola yökyläilee ohjelmansa uusimmassa jaksossa kansanedustaja Petteri Orpon luona.

20.2. 6:45

Kun kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kärsi kesäkuussa 2021 oudoista kivuista, hän luuli, että kyseessä oli vain pahemman luokan närästys. Orpo marssi Helsingissä apteekkiin hakemaan apua ongelmaansa.

Huonon olon syy ei kuitenkaan ollut pelkkä närästys, vaan kansanedustajalla oli meneillään sydänkohtaus. Yökylässä Maria Veitola -ohjelman uusimmassa jaksossa Orpo muistelee, miten tuo hengenvaarallinen tilanne eteni.

– Farmaseutti oli kokenut ja sanoi, että ei sinulla ole närästys vaan sinulla on käynnissä sydänkohtaus, Orpo kertoo.

Orpoa kehotettiin soittamaan ambulanssi, mutta hän päätti kuitenkin lähteä Meilahden sairaalaan taksilla. Odotellessaan hän nojaili sähköpylvääseen Mannerheimintien varrella ja tajusi, että ratkaisu saattoi olla suuri virhe.

Taksi kuitenkin saapui nopeasti paikalle. Orpo kertoi hätätilanteestaan kuljettajalle, jonka reaktio huvittaa oppositiojohtajaa yhä.

– Taksikuski totesi vain, että mennään sitten ripeästi, Orpo muistelee naureskellen.

Jaksossa tiiviisti mukana ovat myös Petteri Orpon kaksi koiraa.

Jaksossa mukana nähdään Orpon vaimo Niina Kanniainen-Orpo. Myös hänelle järkyttävä tapahtuma on jäänyt elävänä mieleen.

– Oli tosi pysäyttävää ilman muuta. Ehkä sitä auttoi se tieto, että Petteri soitti minulle itse, että hän on menossa sairaalaan ja että hänellä voi olla sydänkohtaus. Pian saatiin taas väliaikatieto, että kaikki oli mennyt hyvin, Kanniainen-Orpo muistelee.

Orpo pääsi sairaalasta kotiin seuraavana päivänä. Hän muistelee, että sydänkohtausta edeltäneet kuntavaalit veivät paljon voimia. Hän uskoi pitkään jatkuneen väsymyksen johtuneen raskaasta työnteosta, eikä sydänongelmista.

Jälkikäteen ajateltuna Orpo uskoo, että rankka työtahti vaikutti siihen, että sydänkohtaus tapahtui. Siitä aiheutui ”pakollinen pysähtyminen”, joka laittoi kokoomuspomon prioriteetit uusiksi. Hän otti myös sairaslomallaan aikaa itselleen, kaukana hektisestä arjesta.

– Lääkäri kysyi operaation jälkeen, että onko kysyttävää. Kysyin, että mulla olisi heinäkuun viides päivä varattuna Lapin matka pojan kanssa käsivarteen, voinko mennä. Lääkäri sanoi, että minä määrään sinut sinne.

Yökylässä Maria Veitola MTV-kanavalla torstaina klo 21:00.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?