Ikonisesta Hassisen koneesta tehtiin elokuva – tältä näyttää sen traileri

Hassisen Kone 40 vuotta myöhemmin on dokumenttielokuva yhtyeestä, joka muistetaan lyhyestä iästään huolimatta yhtenä ikonisimmista suomirockin bändeistä.

18.2. 9:00

Joensuulainen rockyhtye Hassisen Kone nousi hetkessä maanlaajuiseen tietoisuuteen voitettuaan rockin SM-kilpailun Uuden aallon sarjan Oulussa vuonna 1980. Pian tämän jälkeen julkaistiin yhtyeen ensimmäinen albumi Täältä tullaan Venäjä, joka sisälsi myyntilistoille nousseen klassikon Rappiolla. Kolmannelta albumilta hitiksi nousi Levottomat jalat.

Hassisen Kone lopetti toimintansa uransa huipulla elokuussa 1982 kyllästyttyään soittamaan keikoilla vain ensimmäisten levyjen hittibiisejä.

Hassisen Koneen alkuperäisjäsenet Ismo Alanko, veljekset Harri ja Jussi Kinnunen sekä Reijo Heiskanen päättivätkin koota rivinsä uudelleen ja järjestää 40-vuotiskonsertin. Koronapandemian takia keikka toteutui lopulta heinäkuussa 2022.

Hassisen Kone 40 vuotta myöhemmin on dokumenttielokuva, joka kertoo paitsi yhtyeen juhlakonsertista ja siihen valmistautumisesta, mutta myös yhtyeen ja sen jäsenten kasvusta nuorisojulkkiksista aikuisiksi.

– Musiikkikulttuurissa ja -bisneksessä on siis tapahtunut huikea ero, ja tämä, varsinkin muutaman viime vuoden aikana tapahtunut nopea muutos sai minut kiinnostumaan tämän dokumentin tekemisestä, tuottaja-ohjaaja Mika Kaurismäki kertoo.

– Hassisen Kone on siinä mielessä erittäin poikkeuksellinen bändi, että sen kappaleet kuitenkin jäivät elämään ja yhtye muistetaan lyhyestä iästään huolimatta edelleen yhtenä ikonisimmista suomirockin bändeistä kautta aikojen. Sen musiikki yhdistää edelleen tiettyjä ikäluokkia, ja tämän yritän elokuvassakin tuoda esille.

Hassisen kone 40 vuotta myöhemmin saa ensi-iltansa 17. maaliskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?