Bruce Willisillä on dementia

Asiasta kertoo näyttelijän perhe sosiaalisessa mediassa.

Bruce Willis päätti lopettaa näyttelijäuransa viime vuoden maaliskuussa.

16.2. 22:05

Hollywood-tähti Bruce Willisillä, 67, on diagnosoitu dementia, kertoo hänen perheensä sosiaalisessa mediassa BBC:n mukaan.

Willis vetäytyi näyttelemisestä vajaa vuosi sitten, jolloin perhe kertoi, että tähti kärsii aivoperäisestä puhehäiriöstä afasiasta.

– Sen jälkeen kun kerroimme Brucen afasiadiagnoosista keväällä 2022, Brucen tila on edennyt ja meillä on nyt tarkempi diagnoosi: frontotemporaalinen dementia, perheen lausunnossa sanottiin.

Duodecimin mukaan frontotemporaalinen degeneraatio on Alzheimerin taudin jälkeen työikäisten toiseksi yleisin dementiaan johtava sairaus.

Diagnoosivaiheessa FTLD-potilaiden oireet ovat yleensä jatkuneet usein jo vuosia.

Sen ensioireiksi kerrotaan persoonan muuntuminen, kielelliset ongelmat ja toiminnanohjauksen häiriöt. Alkuvaiheen oireista puuttuu Alzheimerin taudille tunnusomainen muistihäiriö, mikä vaikeuttaa taudin tunnistamista. Oireisto etenee Alzheimerin tautia nopeammin.

– Valitettavasti kommunikaatioon liittyvät haasteet ovat vain yksi oire sairaudesta, josta Bruce kärsii. Vaikka se on tuskallista, oli helpotus viimein saada selvä diagnoosi, perheen lausunto jatkui.

Perheen lausunnossa toivottiin, että media keskittäisi tulevaisuudessa huomionsa dementiaan ja sen hoitoon eikä Willisin sairauden etenemiseen.

Hollywood-tähti Bruce Willis, 67, kuvattiin tammikuussa Los Angelesissa, kun hän oli seurueensa kanssa välipalaostoksilla.

Willis avioitui Emma Heming Willisin, 44, kanssa vuonna 2009 ja saivat ensimmäisen tyttärensä Mabelin kolme vuotta myöhemmin. Vuonna 2014 syntyi Evelyn-tytär. Aiemmasta liitosta Demi Mooren kanssa Willisillä on kolme aikuista tytärtä.

Lue lisää: Lähteet: Näin Bruce Willisin vakavaa sairautta peiteltiin – vuosia tähden tuntenut kertoo, miten Willis alkoi muuttua viime aikoina

Willis aloitti uransa 1980-luvulla televisionäyttelijänä tehden läpimurtoroolinsa sarjassa Konnankoukkuja kahdelle. Ura jatkui menestyksekkäästi etenkin toimintaelokuvien parissa.

Willis on näytellyt yli 70 elokuvassa, joista tunnetuimpiin kuuluvat John MacClanen rooli elokuvasarjassa Die Hard. Muita menestyselokuvia ovat muun muassa Pulp Fiction, The Fifth Element, Armageddon ja The Expendables 1 ja 2.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?