KUN Jaajo Linnonmaa, 44, lopetti työt aamuradion juontajana, hänellä oli suunnitelmissa panostaa aiempaa enemmän perhe-elämään ja neljän lapsensa isyyteen.
Suunnitelmat ovat toteutuneet, ja Linnonmaa kertoi torstaina Diili-ohjelman lehdistötilaisuudessa viettäneensä alkuvuodesta aivan ihanaa perhearkea.
– Olen nauttinut tosi paljon. Kaikki ne asiat, joiden ajattelin toteutuvan, kun aamuradio loppuu, ovat toteutuneet.
Linnonmaa on saanut nauttia pidemmistä yöunista ja ajasta lasten kanssa.
– On enemmän energiaa, ja olen päässyt vähän treenaamaan. Olen viettänyt lasten kanssa aikaa ja tutustunut heidän luokkakavereihinsa ja heidän vanhempiinsa, Linnonmaa kertoo.
Aamuradion juontamista vuosien ajan Linnonmaa kuvailee ”hyvin kevyeksi viihteeksi” siihen verrattuna, miltä aamut neljän lapsen kanssa tuntuvat.
– Se, että kaikki herätetään, syötetään ja puetaan, luetaan Wilma-viestejä läpi. Sitten katsotaan, minkä värisiin vaatteisiin kukakin pitää pukea, milloin viedään kirjat ämpärissä kouluun, milloin on unilelupäivä ja milloin pitää ottaa kolme euroa mukaan herkkupäivää varten, Linnonmaa kertoo.
Jaajo Linnonmaa lopetti Radio Suomipopin aamujuontajan työt jouluna.
Linnonmaa sanoo nyt ymmärtävänsä, että vanhemmille maailman tärkein työ on olla vanhempia lapsilleen. Hänen ajatuksensa ovat nyt aiempaa enemmän omissa lapsissaan.
– Tässäkin istuessani katsoin äsken, että tuli aivan hirveä lumimyräkkä. Aloin miettiä, että minkälaisissa vaatteissa lähetin ne mun lapset sinne kouluun, lähtiköhän se yksi farkkutakissa.
– Olen ottanut uuden arjen vastaan tosi positiivisesti. Paloja on paljon, mutta palapelin kokoaminen on ollut tosi kivaa, Diili-pomo summaa.
Maaliskuussa alkavalla Diili-kaudella Linnonmaa etsii yritysimperiumiinsa operatiivista johtajaa. Mukana on monen eri alan osaajia. Linnonmaa sanoo etsivänsä hyvää tyyppiä, jolla on näkemystä ja kykyä heittäytyä uuteen.
Lehdistötilaisuudessa esitetyssä koosteessa nähtiin dramaattisia kohtauksia ja isojen egojen yhteentörmäyksiä.
– Joo, ihmiset ottivat yhteen aika paljonkin siellä. Pitää muistaa, että ne ketkä menevät finaaliin, tekevät kuusi viikkoa putkeen aamusta iltaan 1-2 päivässä sellaisia projekteja, joihin normaalissa työelämässä vaaditaan kuukausi, Linnonmaa selittää.
– Kyllä heiltä odotetaan aikalailla ylisuorittamista, hän myöntää.
Linnonmaa sanoo puuttuneensa ryhmädynamiikkaan johtoryhmissä ja kysyneensä joukkueilta selitystä, jos jostakin jäsenestä on tullut muiden silmätikku.
– Sitä oikeastaan työelämässä inhoan yli kaiken. Aika usein haluan myös nähdä, miten silmätikku nousee Fenix-linnun lailla sankaruuteen, kun hänelle annetaan isompaa roolia, hän pyörittelee.
Jaajo Linnonmaan lisäksi Diilin johtoryhmän jäseninä toimivat Nora Fagerström ja Toni Lähde.
Tulevalla kaudella nähdään niin huippuonnistumisia kuin pohjanoteerauksiakin.
– Sen verran voin vihjata, että tällä kaudella nähdään ensimmäistä kertaa tilanne, että yksi joukkue jää kiinni huijaamisesta, Linnonmaa paljastaa.
– Siitä tulee todennäköisesti yksi tosi-tv:n sykähdyttävimmistä hetkistä, kun se paljastuu, hän arvelee.
Sen lisäksi, että huijauksesta riittää puhuttavaa, teko herättää myös kysymyksen siitä, miten hyvin kameroiden ja voitontahdon luoman paineen vaikutus kilpailijoihin välittyy tv-katsojille.
– He elävät omassa kuplassaan ja haluavat voittaa. Missä kohtaa moraali jää tekemisestä pois? Linnonmaa kysyy.
– Ei ajatella ollenkaan sitä, että siellä on kamerat ja mikit ja kaikki.
Diili alkaa Nelosella 6. maaliskuuta. Ilta-Sanomat ja Nelonen ovat osa Sanoma-konsernia.