Monen julkkisnaisen naama on äkkiä muuttunut samanlaiseksi – tällainen on uusin trendioperaatio, johon julkkikset nyt säntäävät

Viime vuosina julkkikset hakeutuivat kirurgin vastaanotolle täyttelemään milloin mitäkin osaa kasvoistaan, mutta nyt trendi vaikuttaa kulkevan päinvastaiseen suuntaan.

Chrissy Teigen (kesk.) on myöntänyt poistattaneensa poskirasvojaan. Lea Michellen (vas.) ja Bella Hadidin (oik.) huhutaan käyneen samaisessa operaatiossa.

16.2. 19:47

Mitä erikoisimmat kosmeettiset toimenpiteet saavuttavat aika ajoin eräänlaisen trendileikkauksen aseman etenkin amerikkalaisten julkimoiden keskuudessa.

Siinä missä viime vuosina kasvonkohotusten ja nenäleikkausten ohella monet säntäsivät täyttämään milloin mitäkin osaa kasvoistaan, nyt trendi vaikuttaa olevan päinvastainen.

Plastiikkakirurgian uusin villitys näyttää nimittäin olevan buccal fat removal -operaatio, joka tarkoittaa käytännössä poskirasvan poistoa. Paikallispuudutuksella suun kautta toteutettavan toimenpiteen tavoitteena on kaventaa kasvoja.

Poskirasvan poiston parrasvaloihin nosti malli Chrissy Teigen, joka kertoi hyvin avoimesti toteuttaneensa toimenpiteen vuonna 2021. Hänen ei kuitenkaan uskota olevan ainoa.

Esimerkiksi supermalli Bella Hadidin, sekä näyttelijäkaksikko Lea Michelen ja Zoë Kravitzin väitetään poistattaneen poskirasvojaan. Harvat julkimot ovat kuitenkaan myöntäneet käyneensä kyseisessä leikkauksessa, joten väitteet perustuvat lähinnä heidän selvästi muuttuneisiin kasvoihinsa.

Supermalli Bella Hadidin olemus on vuosien varrella selvästi muuttunut. Vasemmalla Hadid vuonna 2018, oikealla vuonna 2022.

Näyttelijä Lea Michelen ulkonäkö on sekin suorastaan mullistunut. Vasen kuva vuodelta 2016, oikea vuodelta 2022.

Näyttelijä Zoë Kravitz on hänkin kokenut melkoisen muutoksen. Vasemmalla Kravitz vuonna 2014, oikealla vuonna 2022.

Plastiikkakirurgi Erez Dayanin mukaan poskirasvan poiston vaikutukset ovat pitkäaikaisia tai jopa pysyviä. Lähtökohtaisesti kyseessä on ”pari-kolmekymppisten, ehkä nelikymppisten” toimenpide, koska tuota vanhemmilla iho ei välttämättä sopeudu samaan tapaan.

Dayanin ohella Daily Mailille aihetta kommentoinut kirurgi Gabrielle Davis varoittaa, että joissain tapauksissa poskirasvan poisto voi aiheuttaa epätoivottujakin lopputulemia.

– Kun kasvoista lähtee rasvaa, kasvojen iho löystyy ja roikkuu enemmän. Jos ihosi on jo löysä ja käyt tässä operaatiossa, näytät nopeammin vanhemmalta, Davis summaa.

Sekä Davis että Dayan vahvistavat, että leikkauksen kysyntä on kasvanut viime aikoina merkittävästi. Operaatio ei kuitenkaan ole halvimmasta päästä. Vuonna 2021 Peoplelle aihetta kommentoinut kirurgi Steven Levine arvioi, että poskirasvan poistosta joutuu pulittamaan toteutuspaikasta riippuen 3000–10 000 dollaria.

– Poskirasvan poiston riskit ovat hyvin alhaiset, kunhan sen toteuttaa kirurgi, joka tuntee anatomian ja tekee kyseistä operaatiota usein. Potilaan olon pitäisi olla jo seuraavana päivänä normaali, mutta todennäköisesti hänellä tulee esiintymään turvotusta ja vähemmän todennäköisesti mustelmia, Levine kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?