Näyttelijä Raquel Welch on kuollut

Näyttelijän läheiset vahvistavat tähden kuolleen sairauden vuoksi.

Näyttelijä Raquel Welch oli aikansa suurimpia seksisymboleita. Kuva (oik.) vuodelta 2015.

15.2. 21:42

Näyttelijä ja 1960-luvun seksisymboli Raquel Welch on kuollut 82-vuotiaana, kertoo TMZ.

Tähden läheiset ovat vahvistaneet lehdelle tämän kuolleen keskiviikkona lyhyen sairastamisen vuoksi.

Welch oli yksi halutuimmista tähdistä 1960- ja 1970-luvuilla. Häntä kutsuttiin aikoinaan muun muassa ”täydelliseksi naiseksi”.

Tähden läpimurto tapahtui vuonna 1966 elokuvassa Miljoona vuotta eKr. Tähdellä ei ollut elokuvassa monia repliikkejä, mutta hänen käyttämänsä nahkabikiniasu teki hänestä heti seksisymbolin.

– Minulla ei ollut aavistustakaan, että olisin yhtäkkiä seksisymboli! Ensimmäisessä suuressa roolissani esitin tutkijaa, ja yhtäkkiä olinkin dinosauruselokuvassa. Ajattelin, ettei tästä tule yhtään mitään. Miljoona vuotta eKr. -elokuvan bikineiden ansiosta minun kuvani levisi ympäri maailmaa, Welch on sanonut QG-lehden haastattelussa 2012.

Raquel Welch esiintyi läpimurtoelokuvassaan kuuluisissa nahkabikineissä.

Näyttelijä palkittiin vuonna 1974 Parhaan musikaali- tai komediaelokuvan naispääosan Golden Globe -palkinnolla elokuvasta Muskettisoturien seikkailut. Vuonna 1995 Welch nimettiin yhdeksi elokuvahistorian kaikkien aikojen seksikkäimmistä naisista.

Welch teki lukuisia eri rooleja elämänsä aikana. Hän esiintyi myös tv-sarjoissa, kuten Vaimoni on noita ja Seinfeld.

Ennen näyttelijänuraansa Welch saavutti menestystä kauneuskilpailuissa. Esiintymistä lapsuudestaan asti rakastanut Welch kertoi haaveilleensa nuorempana myös balettitanssijan urasta, mutta hän lopetti tanssimisen 17-vuotiaana.

Balettitanssijana ja mallina Welch sai aikoinaan kuulla ikäviä kommentteja vartalostaan, koska hänen väitettiin olleen liian kurvikas.

– Kun yritin tehdä mallintöitä tultuani Los Angelesiin - vain saadakseni töitä - he inhosivat vartaloani. Kaikki oli väärin, hän kertoi vuonna 2010 Oprah Winfreyn haastattelussa.

Welch oli elämänsä aikana naimisissa neljästi. Ensimmäisen kerran hän avioitui James Welchin kanssa ollessaan 18-vuotias. Parille syntyi myös kaksi lasta, Tahnee ja Damon Welch.

Myöhemmin tähti oli naimisissa Patrick Curtisin, Andre Weinfeldin sekä Richard Palmerin kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?