61-vuotiaan Rogerin naamassa komeilee ilmestys, jollaista Tohtori Paisekaan ei ole koskaan ennen nähnyt: ”Herranjestas!”

Teksasilaisen Rogerin rinofyyma eli muhkuranenä oli aivan omaa luokkaansa.

19.2. 20:00

Yksi tv:stä tutun Tohtori Paiseen eli Sandra Leen tunnetuimmista ja erikoisimmista potilaista vuosien varrella on ollut teksasilainen 61-vuotias Roger.

Roger kärsi rinofyymasta eli suomeksi muhkura- tai möhkönenästä, joskin hänen tapauksessaan tilanne oli varsin äärimmäinen.

Terveyskirjaston mukaan rinofyyma on harvinainen ruusufinnin muoto, jota esiintyy lähinnä vain miehillä. Siinä nenän talirauhaset suurentuvat ja nenä kasvaa kuhmuraiseksi.

Roger kertoikin Leelle, että nenästä roikkuvat kaksi valtavaa pussukkaa saivat alkunsa finnin tyyppisestä näpystä jo 11 vuotta aiemmin.

Nenäkasvusto vaikutti Rogerin elämää monella tapaa: muhkuroiden koloista vuoti märkää ja Rogerin piti pyyhkiä niitä, ne houkuttelivat puoleensa kärpäsiä ja vaikeuttivat jopa hengittämistä.

– En pysty hengittämään nenäni kautta painon vuoksi. Minun pitää siirtää nenääni, koska en pysty syömään kunnolla.

– En ole tehnyt töitä hetkeen, koska kaikki pelkäävät minua. Kaikki nauravat minulle, metallimies Roger kertoi ohjelmassa.

Jaksossa Roger vetoaa tohtori Leehen viimeisenä mahdollisuutenaan, sillä hänellä ei ole terveysvakuutusta, joten sairaalat eivät suostu hoitamaan häntä.

– Kun näin Rogerin nenän, ajattelin, että herranjestas! Kyseessä on vakavin tapaus, mitä olen koskaan nähnyt. Hänen tilanteensa on melko kriittinen.

Koska kyseessä oli harvinaisen vakava tapaus, turvautui tohtori Lee dermatologi Richard Bennettin apuun. Hänkin nosti kädet pystyyn ensimmäisen viillon jälkeen, sillä uhkana oli liian suuri verenvuoto.

Lopulta Roger nukutettiin sairaalaolosuhteissa, muhkurat poistettiin laseria apuna käyttäen ja pahasti epämuodostunut ja venynyt nenä muotoiltiin uudestaan.

Viikkoja leikkauksen jälkeen katsojat pääsivät todistamaan Rogerin uutta onnellista elämää grillijuhlissa perheensä kanssa.

–  Paranemiseen meni pitkä aika, mutta nyt nenäni näyttää hienolta. Vanhat rouvat juttelevat taas minulle, Roger toteaa.

Tohtori Paise TLC-kanavalla arki-iltaisin

Lue lisää: Finniä ei saisi puristaa – mutta kun teet niin kuitenkin, muista ammattilaisten 5 ohjetta

Lue lisää: Tohtori Paise Sandra Lee tunnustaa, missä hänellä itsellään menee raja: ”En pysty sellaisia edes katsomaan”

Lue lisää: Kun puhutaan paiseista, ihotautien erikoislääkäri on nähnyt kaiken – tältäkin paise voi näyttää

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?