Eva Wahlström kertoo Aki Linnanahteelle piinallisesta raskaudestaan – oksensi yhdeksän kuukautta

Entinen huippunyrkkeilijä muistelee aikaa, kun hänen koko identiteettinsä oli murroksessa.

Eva Wahlström pyörittää uusperhearkea nyrkkeilijäpuolisonsa Niklas Räsäsen kanssa.

11.2. 7:30

Menestyksekkään nyrkkeilyuransa vuonna 2020 päättänyt Eva Wahlström, 42, kertoo nykykuulumisistaan Aki Linnanahde Talk Show -podcastissa.

Wahlström kertoo, että viimeisen kolmen vuoden aikana vaikea raskaus, opiskelut ja pikkulapsiarki ovat kuormittaneet.

Wahlströmin ja puoliso Niklas Räsäsen poika Elia syntyi maaliskuussa 2021. Heillä molemmilla on lisäksi yksi lapsi aiemmista suhteistaan.

– Minulla oli sellainen raskaus, että oksensin joka päivä, paitsi kolmena päivänä koko raskauden aikana. Olin tosi, tosi huonona, Wahlström kertoo.

Uusperheen pyörittämisen ohella Wahlström kirjoitti lopputyötään, joka valmistui joulun aikaan. Päivisin Wahlström oli perheensä kanssa, ja öisin hän kirjoitti.

– Nyt on ollut kolmisen viikkoa sellaista, että olen voinut juoda kahvia, maalailla tai nukkua päikkäreitä.

– Pikkulapsiarki ja toi hevi raskaus, niin tämä on ollut aika heviä kaikin puolin, Wahlström tunnustaa Linnanahteelle.

Uusperhearkea hän kuvailee ”ihanaksi, mutta sirkukseksi”. Räsäsen 11-vuotias poika Luda sairastaa Fragile-X-syndroomaa, joka on yleisin kehitysvammaisuutta aiheuttava perinnöllinen sairaus.

– Kyllä Ludaa kohdellaan ihan kuin muitakin lapsia, että jokainen on oma persoonansa. Mutta ei tietenkään pärjää niin kuin tavallinen 11-vuotias, tarvitsee enemmän apua ja huomiota. Tarvitsee meitä enemmän, Wahlström summaa.

– Ei häneltä voi tietenkään voi vaatia samoja asioita kuin tavalliselta... Tuntuu hassulta käyttää sanaa tavallinen, koska Luda on tavallinen omalla tavallaan, Wahlström pyörittelee.

Eva Wahlström ja Niklas Räsänen sekä heidän poikansa Elia osallistuivat Aira Samulinin joulujuhlaan Hyrsylän mutkassa.

Wahlströmin ensimmäinen lapsi Leon syntyi vuonna 2006, ja samoihin aikoihin hän loukkaantui vakavasti ja menetti kävelykykynsä pariksi vuodeksi.

– Sain Leonin aikaan, jolloin urheilu jäi väkisin pois, vaikka en ollut valmis luopumaan siitä lainkaan.

– Ei voitu mennä Leonin kanssa kävelylle, vaan istuin puiston penkillä lapsi sylissäni.

– Olin tosi vaikeassa paikassa elämässäni silloin, ja toisaalta Leonin ja mun suhde kasvoi tosi läheiseksi silloin, hän myöntää.

Kuopuksen kanssa äitiys on ollut erilaista senkin takia, että perheessä oli jo valmiiksi kaksi lasta. Wahlström oli haaveillut jo pitkään ammattilaisuransa aikana siitä, että saisi elää perhearkea kokkaillen ruokia lapsilleen ja tukien miestään tämän nyrkkeilyuralla.

– Enemmän on rauhaa iloita asioista, kun hän (Elia) tekee palapelejä ja onnistuu. Ei ole ihan samalla tavalla kyse minun tarpeistani kuin silloin, kun Leon oli pieni. Olin urheilija edelleen, ja lapsi seurasi mukana. Koin, että lapsi oli onnellinen, kun oli siellä salilla kanssani. Nythän Leon 13-vuotiaana nyrkkeilee kilpaa myös.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?