Pilvi Hämäläinen paljastaa Maria Veitolalle tuntevansa jatkuvaa häpeää – näin se vaikuttaa sosiaalisiin tilanteisiin

Pilvi Hämäläinen kutsui Maria Veitolan luokseen Käpylään.

15.2. 11:04

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa vieraillaan tällä kertaa näyttelijä Pilvi Hämäläisen kotona. Maria Veitola haluaa ottaa selvää, millainen ihminen huumorin taakse kätkeytyy.

Hämäläiselle kuuluu hyvää. Hänen esikoisromaaninsa Cinderella on vihdoinkin kaupoissa.

– Kirjaprojekti on ollut koko ajan takaraivossa. Aloitin sen vuonna 2017. Koko ajan oli olo, että pitäisi kirjoittaa, enkä ole pystynyt nauttimaan vapaa-ajasta, Hämäläinen kertoo ohjelmassa.

Veitola haluaa tietää, millaisena ihmiset Hämäläistä pitävät.

– Minulla on aina ollut olo, että ihmiset pitävät minua tyhmempänä kuin olen – enkä ihmettele yhtään, näyttelijä nauraa.

– Musta tuntuu, että alan sekoilemaan kaikissa sosiaalisissa tilanteissa ja olen ihan näin, Hämäläinen viuhtoo käsillään.

Lue lisää: Pilvi Hämäläinen vältteli terapiaa 10 vuotta – kertoo nyt, millaisen elämänmuutoksen päätti viimein terapiassa tehdä

Hämäläinen epäilee luoneensa itselleen roolin, jonka vangiksi hän on jäänyt.

– Se oli jo koulussa, kun opettaja sanoi, että mitä sinä lukiolla teet? Et pärjää siellä. Ajattelin, että näinkö ihmiset minut näkevät? Sydämistyin, että näytän kaikille. Ja kyllä minä olin ihan hyvä lukiossa.

Hämäläinen epäilee, että häntä hävettää myös Veitolan vierailun jälkeen.

– Tunnen häpeää. Häpeän ihan kaikkea. Huomenna kun lähdet, tulen häpeämään kaikkea, mitä sulle olen sanonut, Hämäläinen kertoo Veitolalle.

Häpeän kanssa kamppailu on läsnä koko ajan.

– Jos lähden ulos, niin päätän jo kotona, että olen fiksu ja asiallinen. Että ei tarvitse koheltaa. Sitten kun menen ihmisten ilmoille, niin alan kuitenkin koheltaa. Kotiin päästyäni saatan ajatella, että olinpas taas hauska, mutta nukkumaan mennessä muistan, että sanoin sitten niinkin. Ja taas hävettää.

Hämäläinen haluaa, että kaikilla olisi kiva olla.

– Mulla se menee vaan överiksi.

Yökylässä Maria Veitola MTV-kanavalla torstaina 16.2. klo 21:00.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?