Veltto Virtanen paljastaa, mitä hänelle tapahtui juuri ennen Farmin kuvauksia – ärähtää tavasta, jolla häntä kohdeltiin

Entisen kansanedustajan mukaan osa kilpailijoista hyökkäsi häntä vastaan siksi, ettei hän pystynyt selkäkipunsa takia osallistumaan maatilan töihin.

Veltto Virtasen mukaan häntä kohdeltiin farmilla kurjasti, koska hän ei pystynyt osallistumaan kaikkiin töihin.

5.3. 8:17

Psykologi ja entinen kansanedustaja Veltto Virtanen palaa vuosien tauon jälkeen julkisuuteen Farmi Suomi -sarjan neljännellä tuotantokaudella. 71-vuotias Virtanen on yksi kisan 15:ta julkkiskilpailijasta, jotka muuttivat viime kesänä maatilalle Pieksämäelle.

Virtasen mukaan hän oli oppinut jo lapsuudessa toimimaan maalla, mutta maatilan työt olivat hänelle haasteellisia juuri ennen Farmin kuvauksia sattuneen loukkaantumisen takia.

Virtanen kertoo, että hän nukkui liian pehmeällä patjalla ennen kuvauksiin lähtöä ja loukkasi siksi selkänsä.

– Arvaa mitä? Selkä meni! Kolme päivää oli, että hyvä kun pystyin kepillä kävelemään, Virtanen sanoo.

Koska Virtasen selkä oli kipeä farmilla, ei hän pystynyt osallistumaan maatilan töihin täysipainoisesti. Hänen mukaansa se aiheutti närää muissa kilpailijoissa ja häntä kohdeltiin siksi ikävästi. Virtanen kertoo, että häntä syyteltiin laiskaksi ja väitettiin, ettei hän halunnut osallistua yhteisiin askareisiin.

– Tää yks kävi vähän niin kuin mun kimppuun, kun ei Veltto tee mitään, hän puhahtaa.

Virtanen ei paljasta, ketkä häntä vastaan kääntyivät, mutta hänen mukaansa kyseessä oli ”pari ihmistä”.

– Tässä oli ehkä maailman kaikista epäoikeudenmukaisin juttu mua kohtaan, että väittää, ettei viitsi tehdä mitään. Suomessa kärsii melkein miljoona ihmistä selkäkivuista.

Virtasen selkä parani lopulta, mutta Farmin lehdistötilaisuudessa hänen kätensä oli kipeä. Vasenta kättä vaivasi Virtasen mukaan jännetuppitulehdus, joka oli tullut liiallisesta puiden polttelusta hänen kotinsa puuhellassa.

Farmin muista kilpailijoista Virtasella on lyhyt ja ytimekäs mielipide.

– Nyt oli jo vähän rupusakkia, kun ei ollut enää niin kuuluisia kuin edellisissä, hän sanoo.

– Taisin jotain sanoa, että onneksi se nyt ei ole teille köyhille kuin joku 30 000 tonnia ja se suututti heidät. Joillakin ei ole huumorintajua, voitko tajuta? Joillakin ei ole humör. Ei kerta kaikkiaan, ja mun kimppuun sitten käytiin.

Virtasen mukaan hän osallistui farmin töihin käymällä sienessä, tekemällä siimaa ja muita kalastustarvikkeita ja toimimalla eräänlaisena viihdyttäjänä ja terapeuttina muille.

– Ne ei tajunnut sitä, että kaikilla farmeilla ja maatiloilla on myös vanha viisas, joka soittaa kannelta ja kertoo asioita. Toimin psykologina niiden rankkojen työpäivien jälkeen ja helpotin niiden oloa.

Parasta farmilla oli Virtasen mukaan tilan ankat. Niistä tuli Virtasen ystäviä ja hän vietti niiden kanssa paljon aikaa.

– Opettelin puhumaan sekä kanaa että ankkaa, Virtanen kertoo.

– Kysyin muilta, että päättäkää nyt aamulla, kun heräätte, että puhunko niiden kanssa suomeksi ankkaa vai englanniksi duckia. Että ank ank ank ank vaik duck duck duck duck.

– Ankkojen kanssa oli hienoa.

Farmi Suomi Nelosella 4. maaliskuutta alkaen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?