Podcast: Tällaista on BB-Helmerin uusperhe-elämä – yksi joka vanhemmalle tuttu hetki havahdutti isäpuolen rooliin

BB-talossa avovaimoonsa Anuun tutustunut Helmeri Pirinen kertoo Aki Linnanahteen podcastista arjestaan isäpuolena.

Selviytyjistä ja Big Brotherista tuttu Helmeri Pirinen on tehnyt uran ammattipotkulautailijana. Tätä nykyä hän elää myös uusperhearkea.

Big Brother -talossa Anu Puumalaiseen tutustuminen mullisti Helmeri Pirisen elämän monella tavalla. Parin seurustelun vakiinnuttua Pirisestä tuli nimittäin Puumalaisen kouluikäisten poikien isäpuoli.

Omia biologisia lapsia Pirisellä ei ennestään ollut, joten ”faija-arki” oli hänelle täysin uutta. Pirinen kertoi kokemuksistaan Aki Linnanahde Show’ssa juontaja Aki Linnanahteelle, joka on myös julkisuudessa puhunut myös omasta tarinastaan isäpuolena.

– Ei mulla ole mitään koulutusta lapsen kasvattamiseen ja sitä mietti, että kuinka paljon saan ottaa roolia astumatta isän tai äitin varpaille, Pirinen sanoo.

Ajan kuluessa kuitenkin Pirinen lähentyi Puumalaisen poikien kanssa. Uusperheen miehet löysivät nopeasti keskenään yhteyden esimerkiksi mielenkiinnonkohteiden kautta.

– Se auttoi, että pojat ovat ulospäin suuntautuneita. He ottivat mut tosi hyvin vastaan. Löydettiin tosi paljon yhteisiä juttuja, joiden kautta pystyimme samaistumaan, Esimerkiksi Marvelin sarjakuvat ja elokuvat. Niistä äiti ei ymmärrä mitään, mutta pojat huomasivat, että mä tykkään, joten olemme katsoneet niitä yhdessä, Pirinen kertoo Linnanahteelle.

Anu Puumalainen ja Helmeri Pirinen rakastuivat BB-talossa vuonna 2019.

Yksi lähes kaikille vanhemmille tuttu hetki oli Piriselle erityisen herättävä. Se tapahtui, kun hän oli ensi kertaa poikien kanssa yksin yötä ilman Puumalaista.

– Katsoimme poikien kanssa elokuvaa ja Mauno sanoi jossain vaiheessa, että hänen pitää käydä vessassa ja laitoimme leffan paussille. Vähän ajan päästä vessasta kuului, että ”pyyhkimään”, Pirinen selostaa naureskellen.

Hän kertoo häkeltyneensä itselleen täysin uudesta tilanteesta, mutta rientäneensä auttamaan. Haasteesta selvittiin Pirisen mukaan ”ihan hyvin” ja leffan katselu jatkui pian.

– Se oli herättävää. Tuo pikkulapsi antaa minulle niin paljon luottamusta, että tilanteessa, josta hän ei itse suoriudu, niin hän on sitä mieltä, että minä voin suorittaa sen hänen puolestaan, Pirinen pohtii.

BB-talosta julkisuuteen ponnistanut Pirinen on tosi-tv-rooliensa ohella Suomen ainoa ammattiscoottaaja eli temppupotkulautailija. Hän pyörittää Helsingin Kalasatamassa scoottaukseen erikoistunutta urheilutarvikeliikettä, jonka liikevaihto oli viime vuonna 1,1 miljoonaa euroa.

Pirisen ja Puumalaisen uusperhe-elämä pyörii Helsingin ja Hyvinkään välillä. Pirisen iloksi myös Puumalaisen pojat ovat innostuneet isäpuolensa harrastuksesta ja lähteneet scoottaukseen mukaan.

– Kundit ovat ottaneet scoottauksen kivasti vastaan, ja olemme käyneet parkeilla koko perheen voimin. Aina, jos jonnekin lähdetään, skuutit pakataan messiin, Pirinen kertoi IS:lle syksyllä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?