Baba Lybeck avautuu HS:ssä terapiaan menemisestä – tyttären tilanne sai havahtumaan

Baba Lybeck ja tytär Lxandra ovat käyneet terapiassa ratkomassa suvussa kulkevia käytösmalleja.

2.2. 16:56

Tv-kasvo Baba Lybeck, 56, ja Uuden musiikin kilpailussa -parhaillaan kilpaileva tytär Lxandra eli Alexandra Lehti, 26, kertovat Helsingin Sanomien haastattelussa molempien käyneen terapiassa ratkomassa ylisukupolvisia traumoja.

Alexandra-tytär koki täysi-ikäistymisensä jälkeen ison romahduksen, kun hän alkoi saada paniikki- ja ahdistuskohtauksia.

– Se oli koko perheelle vaikeaa aikaa. Äidin oli hyväksyttävä, että kamppailen mielenterveysongelmien kanssa. Silloin meillä oli iso yhteentörmäys, mutta pikku hiljaa saimme asioita selvitettyä, Lehti kiittelee Helsingin Sanomissa.

Lybeck kertoo haastattelussa ajatelleensa, että hänen täytyy pärjätä yksin, mikä vaikutti myös tyttäreen.

– Nyt minäkin käyn terapiassa käsittelemässä taiteilijasukuni ylisukupolvisia traumoja. Harmittaa, etten tajunnut mennä sinne jo aiemmin. Olen ajatellut, että kauheaa, olen pilannut lasteni elämän. Onneksi olemme osanneet puhua asioista, Lybeck kertoo haastattelussa.

UMK-kilpailussa mukana olevan Lxandran isä on myös tunnettu muusikko, muun muassa J. Karjalaisen Mustat lasit -yhtyeen ”Ajokoirana” tunnettu bassotaiteilija Pekka Lehti.

Lxandra on kertonut aiemmin IS:n haastattelussa vanhempiensa suhtautuneen kilpailuun osallistumiseen positiivisesti.

– Molemmat vanhempani ovat aina tukeneet minua omilla vahvuusalueillaan, hän kertoi.

Baba Lybeck on suomalaisille tuttu tv-kasvo jo monen vuoden ajalta.

Lybeck tunnetaan uutistenlukijana ja tv-kasvona. Hän toimi Nelosen uutisissa vuosina 1998–2009. Sen jälkeen hän toimi Uutisvuodon pitkäaikaisena juontajana ja ylituomarina Ylellä aina siihen asti, kunnes kanava lopetti ohjelman esittämisen.

Viime vuonna Lybeck voitti kultaa Euroopan painonnoston mestaruuskilpailuissa oman painoluokkansa yli 55-vuotiaiden sarjassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?