Nainen syyttää Marilyn Mansonin raiskanneen hänet keikka­bussissa 16-vuotiaana

Seksuaalisen hyväksikäytön väitetään toistuneen useita kertoja.

31.1. 13:12

Yhdysvaltalaismuusikko Marilyn Mansonia, oikealta nimeltään Brian Warneria, syytetään jälleen alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta, kertoo muun muassa Mirror-lehti.

Toistaiseksi nimettömänä pysytellyt, nyt jo aikuinen uhri oli tapahtumien aikaan 16-vuotias. Naisen kanteen mukaan Manson oli käyttänyt asemaansa ja kuuluisuuttaan uhrinsa manipuloimiseen ja käyttänyt uhria seksuaalisesti hyväkseen useita kertoja.

Hyväksikäyttö oli naisen mukaan jatkunut myöhemminkin ja Manson oli uhannut tappaa naisen ja tämän perheen, jos hän kertoisi asiasta. Kanteen mukaan Manson olis lisäksi tarjonnut naiselle huumeita ja pakottanut naisen harrastamaan seksiä myös bändin muiden jäsenten kanssa.

The Rolling Stone -lehden mukaan väitetty uhri syyttää Mansonin lisäksi tämän tuolloisia levy-yhtiöitä, Interscope Recordsia sekä Nothing Recordsia. Uhrin mukaan levy-yhtiöt olivat tietoisia Mansonin toiminnasta, mutta antoivat asian olla.

NBC Newsin mukaan Manson kiistää väitteet asianajajansa välityksellä jyrkästi.

Marilyn Manson tunnetaan samannimisen yhtyeen laulajana.

Marilyn Manson on aikaisemminkin saanut osakseen rajuja syytöksiä. Mansonin ex-puoliso Evan Rachel Wood syytti häntä raiskauksesta vuonna 2022 ilmestyneessä Phoenix Rising -dokumentissa.

Woodin mukaan raiskaus tapahtui Heart-Shaped Glasses -kappaleen musiikkivideon kuvauksissa kameroiden edessä. Woodin väitteiden mukaan Mansonin musiikkivideon kuvauksissa oli tarkoitus suorittaa etukäteen sovittu näytelty seksikohtaus. Kuvaustilanteessa seksi kuitenkin muuttui Woodin mukaan oikeaksi vasten hänen tahtoaan. Manson kuitenkin kiisit väitteet.

– Olimme keskustelleet teeskennellystä seksikohtauksesta, mutta kun kamerat pyörivät, hän alkoi työntyä minuun oikeasti. En ollut koskaan suostunut sellaiseen, Wood sanoi dokumentissa.

Myös muun muassa Game of Thrones -sarjasta tuttu näyttelijä Esmé Bianco syytti Mansonia viime vuonna pahoinpitelystä ja henkisestä väkivallasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?