Yläkoulussa Käärijällä alkoivat huolestuttavat oireet ja parikymppisenä hän oli kuolla – kertoo podcastissa rajun tarinansa

Käärijä kertoo, kuinka hän kävi lähellä kuolemaa.

31.1. 11:39

UMK-finalisti Käärijä, eli siviilissä 29-vuotias Jere Pöyhönen kertoi Ilta-Sanomille pari viikkoa sitten todellisesta käännöksestä, joka tapahtui vuonna 2015. Tapauksen yksityiskohtia Pöyhönen ei halunnut avata, mutta hän kertoi joutuneensa sairaalahoitoon vakavien terveysongelmien johdosta.

Tuon kokemuksen hän sanoi johtaneen siihen, että musiikkiura otettaisiin jatkossa tosissaan.

– Sanotaanko näin, että kun olet siinä pisteessä, missä olin, niin mietit, että elämä on lyhyt ja voi sattua mitä tahansa. Se pistää herättämään ja pistää asioita perspektiiviin sen suhteen, että mitä oikeasti elämältä haluaa, Pöyhönen sanoi tammikuun puolessa välissä.

Lue lisää: Tuntematon artisti jätti UMK:n ennakkosuosikit täysin varjoonsa – nyt Käärijä kertoo, miksi paita ei pysy keikoilla päällä

Nyt Käärijä kertoo Esko Seppäsen Urheilucast-podcastissa, mitä oikein tapahtui.

– Olen paininut terveyden kanssa pitkään, enkä ole antanut haastattelua kenellekään. Nyt tuli fiilis, että haluan olla rohkea. Mun täytyy puhua nyt, koska nyt mua myös kuunnellaan.

Käärijän arvet vatsassa kertovat karua tarinaa peräsuolen tulehduksesta, jonka ensimmäiset oireet tulivat jo yläkoulun viimeisellä luokalla.

– Paskoin siis verta. Olin shokissa, enkä kertonut vanhemmilleni. Seuraavana päivänä oli pakko kertoa ja varattiin tähystysajat. Oireet pahenivat. Tähystyksessä todettiin tulehdus ja vedin suppoa ja lääkettä suun kautta.

Lue lisää: Käärijän UMK-kappale räjäytti viisufanien potin: ”Olen aivan sanaton”

Aluksi tulehdus saatiin kuriin ruokavaliolla, mutta kun Käärijä täytti 18 vuotta, oireet alkoivat uudelleen, eikä niitä saatu pysäytettyä.

– 19-vuotiaana oli ensimmäinen sairaalakeissi. Se meni siihen pisteeseen, että painoin 49 kiloa. Paskoin verta 38 kertaa päivässä, törmäilin oviin ja hemoglobiini oli 56.

Käärijä kävi säännöllisesti verikokeissa.

– Yksien kokeiden jälkeen sairaalasta soitettiin, että poika, nyt nopeasti tänne. Sulla on oikeasti kiire. Itku kurkussa faija roudasi mut sairaalaan. Hoitaja totesi sen olevan ihme, että olen hengissä. Kukaan ei ole itse kävellyt sairaalaan siinä kunnossa.

Siinä vaiheessa Käärijä tajusi, että tilanne on todella vakava.

– Tuli sellainen olo, että tehkää mitä vain. Ajattelin, että jos selviän tästä hengissä, alan tehdä musaa täysillä.

Käärijän paksusuoli poistettiin.

– Kun heräsin, eka ajatus oli helpotus, että olin hengissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?