Yle: Päivi Storgård joutui varkaiden uhriksi Istanbulissa – poliisin ele yllätti

Turkkilainen poliisi tuki Storgårdia järkytyksen keskellä.

Päivi Storgård toteutti haaveensa ja lähti pitkälle interrailille.

30.1. 21:47

TOIMITTAJA Päivi Storgård, 57, toteutti kauan haaveilemansa interrail-matkan viime kesänä. Hän kertoi matkastaan maanantaina Ylen Efter Nio -ohjelmassa ja sanoi viihtyneensä reissullaan kaksi kuukautta.

Interrail sujui pääosin rauhallisissa tunnelmissa, mutta erään kerran varkaat yllättivät suomalaistoimittajan torilla. Storgård kertoi olleensa Istanbulissa Taksim-aukiolla, joka oli täynnä ”turisteja ja kaikenlaista väkeä”.

Lue lisää: Äiti kielsi 16-vuotiaalta Päiviltä reilireissun, 40 vuotta myöhemmin unelmien matka toteutui – kohtaaminen tanskalaissairaalassa nosti kyyneleet silmiin

– Minulla oli laukku näin olan yli kuin posteljoonilla. Sitten tunsin, kuinka tähän kohtaan kaulassa sattui ja yhtäkkiä laukku katosi.

– Minä huusin ja näin, kuinka laukun napannut mies lähti juoksemaan pois, hän kertoi Ylellä.

Pian paikalle saapui poliisi, joka sai miehen kiinni ja kaatoi maahan.

– Parin minuutin päästä kaikki oli kunnossa.

Storgård sai varsin ystävällistä kohtelua poliisimieheltä.

– Poliisi tarjosi minulle tuolinsa kopista, ja toi pullon vettä. Hänellä oli eväät, ja hän toi toisen eväsleipänsä, jotta minä rauhoittuisin, Storgård kertoo.

Poliisi jäi rauhoittelemaan Storgårdia ja jutusteli tämän kanssa Suomesta ja tyttöystävästään.

Interrailillaan Storgård vieraili myös kiittämässä henkilökuntaa kööpenhaminalaisessa sairaalassa, jossa häntä hoidettiin aivoveritulpan takia vuonna 2019. Hän oli palaamassa Italiasta lentokoneella Suomeen, kun sai sairauskohtauksen kesken lennon. Kone teki välilaskun Kööpenhaminaan, ja Storgård vietti kaksi kuukautta tanskalaisessa sairaalassa.

Päivi Storgård täytti hiljattain 57 vuotta. Takana on pitkä ja monipuolinen ura toimittajana eri välineissä, kuten Yleisradion Aamu-tv:ssä ja Nelosen uutisten ankkurina.

Vuonna 2013 ilmestyneessä kirjassaan Keinulaudalla Päivi Storgård kuvasi elämäänsä kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?