Toivo Sukari pääsi kotiin sairaalasta – näin hän kommentoi vointiaan

Liikemies Toivo Sukari joutui sairaalaan tammikuussa. Hänelle piti tehdä kaksi pallolaajennusta.

Toivo Sukari joutui sydänongelmien takia sairaalaan alkuvuodesta.

29.1. 18:17

Liikemies Toivo Sukari kiittää tukijoitaan ja tsemppaajia Facebookissa. Hän on päässyt sairaalasta kotiin.

– Nyt kaikki hyvin. Olen onnellinen, Sukari kirjoittaa päivityksessään.

Kuvassa Sukari näyttää varsin hyvinvoivan näköisenä peukkua ja hymyilee. Hänellä on kyynärtaipeessaan ja kädessään laastari ja sideharso todennäköisesti toimenpiteistä.

Toivo Sukari joutui sairaalaan pallolaajennusta jälkeen. Sukari sairastaa sepelvaltimotautia, ja hänelle tehtiin pallolaajennus 11. tammikuuta. Kaksi päivää leikkauksen jälkeen hän palasi töihin ja kävi kahdeksan kilometrin kävelylenkillä.

Seuraavana aamuna lähti taju, ja hänelle jouduttiin tekemään uusi pallolaajennus.

Ilta-Sanomien aiemmin haastatteleman Tampereen Sydänsairaalan kardiologin ja apulaisylilääkärin Essi Ryödin mukaan pallolaajennuksista toivutaan yleensä erittäin hyvin. Myös kansanterveysjärjestö Sydänliiton mukaan pallolaajennuksista yli 90 prosenttia johtaa toivottuun tulokseen.

Lue lisää: HS: Toivo Sukari ryntäsi 8 kilometrin lenkille sydänoperaation jälkeen – aamulla lähti taju

Lue lisää: Toivo Sukarille tehtiin pallolaajennus ja kaiken piti olla hyvin, sitten meni taju – asiantuntija: ”Ei millään tavalla tavallista”

Ryödi ei hoitanut Sukaria, eikä tunne tapausta muuten kuin mediasta. Hän kommentoi asiaa yleisellä tasolla. Ryödin mukaan pallolaajennuksesta toipuminen riippuu siitä, onko potilaan operaatio tehty ennalta suunnitellusti vai onko tämä saanut sydäninfarktin. Infarktin tapauksessa pallolaajennuksesta toipuminen voi kestää pidempään.

– Yksilöllinen tahti riippuu edeltävistä oireista, sairauden laajuudesta ja muista sairauksista. Myös siitä, onko tullut komplikaatioita.

Sydäninfarktin aiheuttaa äkillinen hapenpuute sydänlihaksessa. Hapenpuutteen syy taas on tavallisimmin sepelvaltimon aiheuttama tukos. Pallolaajennus ei koskaan paranna sepelvaltimotautia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?