Ylen uutuusohjelmalle täys­tyrmäys somessa – ratkaiseva asia osoittautui ”flopiksi”

Ylen Hengaillaan-ohjelma ei kerännyt suurta suosiota sosiaalisessa mediassa.

Jenni Poikelus juontaa Ylen uutta Hengaillaan-ohjelmaa.

28.1. 22:30

Ylen huippusuositun Elämäni biisi -ohjelman paikalla alkoi lauantaina 28. tammikuuta visailuohjelma Hengaillaan, mikä perustuu ruotsalaiseen På spåret -ohjelmaan, jota on tehty jo vuodesta 1987 lähtien. På spåret nauttii Ruotsissa kovaa suosiota.

Ohjelman ensimmäisessä jaksossa toisiaan vastaan kilpailivat valokuvaaja Meeri Koutaniemi, näyttelijä Laura Malmivaara, juontaja Cristal Snow ja tosi-tv-tähti Sauli Koskinen. Ohjelmaa juontavat YleX:n suosittu radiojuontaja Jenni Poikelus ja toimittaja Riku Rantala. Ohjelma näytetään Suomessa suorana lähetyksenä.

Pääidea on sama kuin ruotsalaisversiossa: joka jaksossa studiossa nähdään neljä julkkiskisaajaa, jotka istuvat äänieristetyissä junavaunuissa ja lähtevät ”junamatkalle” eri kohteisiin ympäri maailmaa testaamaan matkailuun liittyvää yleistietoaan.

Kotikatsojille ohjelma tarjoaa niin ikään haastetta, sillä visaan voi osallistua myös pelaamalla kotipeliä Yle-sovelluksella.

Twitterissä ohjelma sai kuitenkin jo lauantai-iltana täystyrmäyksen. Sitä verrattiin ruotsalaiseen, minkä koettiin olevan suomalaista versiota parempi.

Ohjelman sketsimäisyys pilasi monen mielestä ohjelman. Moni katsoja valitti myös siitä, ettei Ylen kotipeli toiminut ohjelman aikana. Myös IS testasi pelin toimivuutta, ja se jumittui monien katsojien kertoman mukaisesti.

– Hengaillaan on på spåret fanien painajainen. Yle olisiko tähän voinut myös vähän satsata? Tätä häpeää. Toivottavasti svt ei katso tätä basodoblea. Peruvat vielä teidän ohjelmanlisenssin... Förlåt Sverige. Förlåt! Pisteenä i:n päälle teidän appi ei toimi! eräs twiittaaja totesi.

– Samaa mieltä. Olen ollut På spåret -fani yli 15v. Tämä on täysi farssi. Jag skäms. Ursäkta SVT. Ja kirsikkana kakun päällä, appi ei toimi, toinen twiittaaja vastasi.

– Hyvä formaatti pilattu, totesi eräs katsoja.

Katsojia ärsytti erityisesti se, etteivät kilpailijat tuntuneet tietävän helppoihinkaan kysymyksiin vastauksia.

– Tiedän, että eka jakso, mutta... Olisiko sittenkin pitänyt ottaa mukaan kilpailijoita, joilla on vähääkään yleissivistystä taskussa? Ruotsin versio vetää puoleensa, koska on haastava ja kilpailijat fiksuja. Tästä tehtiin sitten sketsishow, jossa helppoja kysymyksiä.

Pieni osa katsojista aikoo kuitenkin antaa uudelle ohjelmalle vielä mahdollisuuden. Erityisesti Poikeluksen suoritus keräsi kehuja.

– Jenni Poikelus on tosi hyvä juontaja. Annan ohjelmalle vielä mahdollisuuden, yksi kehui.

– Hengaillaan-kotipeli tökki pahasti, mutta onneksi nappien ”hakkaaminen” päästi eteenpäin. Ihan ok ohjelma. Jenspan juonnot ja Luukas Oja -bändi ohjelman parhaasta päästä, eräs kehui.

Monen mielestä suora lähetys ei kuitenkaan toiminut. Ruotsalaisessa versiossa ohjelma on nauhoitettu.

– Tää tarttis editointia aika paljon. Tylsää jaarittelua ja kauheesti kaikkea sähellystä, totesi kuitenkin heti perään toinen katsoja.

Jenni Poikelus kertoi aiemmin olevansa innoissaan uuden ohjelman juontamisesta.

– Kun minua pyydettiin tähän juontajaksi, niin ihmettelin, miksi minulle soitetaan, koska enhän minä ole mikään viihdeohjelman juontaja, Jenni muisteli tilannetta, jossa ei omien sanojensa mukaan osannut puhua itsestään mitään positiivista.

– Mutta kyllähän tähän rooliin oli pakko hypätä. Rikun kanssa on niin hyvä meininki ja helppo tehdä töitä.

Riku Rantala kertoi olevansa todellinen visailuihminen, joka osallistuu usein pubivisoihin ja pelaa mielellään lautapelejä, kuten Trivial Pursuitia. Ohjelma on kuin hänelle luotu.

– Itsehän osallistuisin tähän ohjelmaan ihan täysillä, jos en olisi tuomarina, Riku nauroi.

Hänen Docventures-aisaparinsa Tunna Milonoff on yksi kauden kilpailijoista.

Mukana ovat myös Kirsi Alm-Siira, Lotta Backlund, Esko Eerikäinen, Janne Grönroos, Jani Halme, Riitta Havukainen, Sonja Kailassaari, Shirly Karvinen, Piia Pasanen, Anna Rimpelä ja Sami Sykkö.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?