UMK rikkoi hiljaisuuden: kommentoi Portion Boysin kiusaamiskohua

Portion Boysin jäsen Tiina Forsby joutui massiivisen kiusaamisen kohteeksi kilpailuun osallistumisen seurauksena.

Portion Boys -yhtyeen JaloTiina on saanut somessa täysin asiattomia kommentteja.

27.1. 15:26

UMK:ssa kisaavan Portion Boys -yhtyeen JaloTiina eli Tiina Forsby on joutunut rajun nettikiusaamisen kohteeksi, ja tapaus on herättänyt runsaasti huomiota.

Nyt UMK ottaa kiusaamiseen kantaa ja painottaa, etteivät he hyväksy kiusaamista millään tapaa.

– Osaan UMK-kilpailijoista on kohdistunut viime aikoina runsaasti asiattomia kommentteja, kiusaamista ja naisvihaa. Haluamme muistuttaa, että tällainen käytös somessa tai missään muuallakaan ei ole koskaan ok, UMK:n Instagram-sivuilla tiedotetaan.

– Uuden Musiikin Kilpailu ei hyväksy homo- ja transfobiaa, seksismiä, rasismia, vamman, terveydentilan tai muun ihmisen ominaisuuden tai sukupuolen perusteella syrjimistä, häirintää, tai muutoin asiatonta toimintaa. Emme millään alustalla, emmekä tapahtumassa.

Tiedotteen mukaan he aikovat lisätä somekanaviensa moderointia ja kannustavat jokaista puuttumaan kiusaamiseen sekä ilmiantamaan kommentteja. UMK23-tapahtumassa paikalla on häirintäyhteyshenkilö, jolle voi matalalla kynnyksellä ilmoittaa mahdollisista häirintätilanteista.

– Jokainen UMK-finalisti on ansainnut paikkansa Suomen suurimassa musiikkishow’ssa satojen biisien joukosta. UMK-biisit ja artistit herättävät meissä kaikissa paljon mielipiteitä, mutta mieti ennen kuin kommentoit.

– Pidetään huolta, että UMK pysyy kaikille yhteisenä ilon ja musiikin juhlana!

Portion Boys -yhtyeen mukaan Forsby on joutunut silmätikuksi nettifoorumeilla ja saanut osakseen törkeää ja asiatonta kommentointia. Perjantaina Frosby kommentoi itse asiaa ja kertoi olevansa pöyristynyt saamastaan kohtelusta.

Lue lisää: Nyt puhuu massiivisen kiusaamisen kohteeksi joutunut JaloTiina – Portion Boysin jäsen läväytti julki saamansa törkykommentit

Forsby julkaisi seuraajiensa nähtäville törkykommentteja, joita hän on saanut. Hän totesi, ettei hän kilpailuun lähtiessään osannut odottaa joutuvansa netin sylkykupiksi.

Yhtyeen jäsentä koskevissa kommenteissa on kirjoitettu muun muassa: "lavapersettä tarjolla halvalla” ja ”lavafunktio: perseen levittely”. Hän on saanut julmaa arvostelua myös ulkonäöstään, persoonallisuudestaan ja jopa puheäänestään.

– Mun roolia voi toki kyseenalaistaa, jos sen tarpeelliseksi koet. Teethän sen kuitenkin niin ettet samalla hauku minua h**raksi‼️ Siellä Logomon lavalla helmikuun lopussa mä kuitenkin oon, tykkäsit sinä vihaaja siitä tai et. Tämä ongelma on onneksi sinun, ei minun, hän kirjoitti päivityksessään.

Portion Boys -kisaa UMK:n voitosta kappaleellaan Samaa taivasta katsotaan.

Lue lisää: UMK-finalisti Portion Boys avautuu Instagramissa jäseneensä kohdistuneesta massiivisesta kiusaamisesta – ”Mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa?”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?