Anne Kukkohovi juhlistaa some­kuviaan ruotineen kirjoituksen JSN-tuomiota – lähettää napakat terveiset Pekka Mervolalle

Anne Kukkohovi iloitsee Instagramissa JSN:n torstaina antamasta tuomiosta, jonka mukaan hänen somekuviaan ruotinut kolumni oli halventava.

Anne Kukkohovin kesäiset kuvat nousivat esiin viime vuonna Keskisuomalaisessa julkaistussa kolumnissa.

26.1. 23:55

Juontaja ja ex-huippumalli Anne Kukkohovi kommentoi Instagramissa Julkisen sanan neuvoston torstaina antamaa langettavaa päätöstä Keskisuomalaisen vastaavan päätoimittajan Pekka Mervolan kolumnista.

Kukkohovi julkaisi tilillään kuvan, jossa hän tuulettaa käsillään ja hymyilee leveästi. Hän on pukeutunut nahkatakkiin ja mustaan pitsitoppiin.

– Ilon kautta Pekka! Kukkohovi julistaa kuvatekstissään.

Mervolan viime kesäkuussa Keskisuomalaisessa julkaistu kirjoitus oli otsikoitu ”Voiko somen juhannuskuva olla häirintää?”. Mervola pohtii kirjoituksessa, voisivatko muun muassa Kukkohovin julkaisemat kesäiset kuvat olla seksuaalista häirintää. Suurennuslasin alle joutuivat myös taideasiantuntija Pauliina Laitisen ja mentalisti Noora Karman somejulkaisut.

Lue lisää: Keski­suomalaisen pää­toimittaja rinnasti julkkis­naisten somekuvat seksuaaliseen häirintään – JSN:ltä langettava tuomio

Kukkohovi kommentoi kirjoitusta jo kesäkuussa ja julkaisi vastaiskuksi itsestään bikinikuvan Twitterissä.

– Pahoittelut häiriöstä, Kukkohovi kirjoitti tuolloin.

JSN jakautui torstaina antamassaan päätöksessä vahvasti. Äänestyspäätös oli tiukka, mutta langettava tuomio voitti äänin 6–5.

Journalistien enemmistö kannatti vapauttavaa, mukaan lukien JSN:n puheenjohtaja Eero Hyvönen. Langettava tuomio tuli pääasiassa muiden alojen edustajien äänin.

Vapauttavaa äänestäneet jättivät päätökseen vielä eriävän mielipiteensä. He katsoivat, että kantelun kohteena oleva teksti oli leimaava, tahallisen kärjistävä ja mauton, mutta ei ylittänyt ihmisarvon loukkaavaa kynnystä. Sen johdosta vapauttavaa äänestäneet olivat sitä mieltä, että Keskisuomalainen ei ole rikkonut hyvää journalistista päätöstä.

JSN:n mukaan Mervola käsitteli kolumnissaan kolmea julkisuudesta tunnettua naista tavalla, joka oli asiaankuulumaton, halventava ja leimaava.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?