Nyt se on tieteellisesti todistettu: Regé-Jean Page on maailman komein mies

Näyttelijä Regé-Jean Page, 34, on maailman komein mies. Tutkitusti.

Englantilaisen näyttelijän Regé-Jean Pagen kasvot ovat lähes täydelliset.

26.1. 20:22

Bridgerton-televisiosarjassa näyttelevä Regé-Jean Page on ”kruunattu” maailman komeimmaksi mieheksi, The Daily Mail kertoo.

Kauneus ei ole tällä kertaa katsojan silmässä, vaan komeus on määritelty tieteellisesti.

Pagen kasvot ovat niin kutsuttuun kultaiseen leikkaukseen perustuvan tutkimuksen mukaan 93,65 prosenttisesti täydelliset.

Tieteellinen näkemys kauneudesta perustuu kultaiseen leikkaukseen eli loppujen lopuksi hyvin simppeleihin asioihin: silmien, nenän ja huulten sopusuhtaisuuteen kasvoissa. Jo muinaiset kreikkalaiset tapasivat laskea kauneuden ”kultaista leikkausta”.

Perinteinen kultainen leikkaus eli kultainen suhde saadaan, kun jana jaetaan kahteen osaan niin, että lyhyemmän osan suhde pidempään osaan on sama kuin pidemmän osan suhde koko janaan.

Tämänkaltaista matemaattista kaavaa voidaan soveltaa myös ihmiskasvoihin. Antiikin kreikkalaiset uskoivat, että mitä lähempänä kasvojen linjat olivat numeroa 1.618, sitä miellyttävämmät ne olivat esteettisesti.

Muun muassa Leonardo Da Vincin tiedetään käyttäneen tekniikkaa luodessaan sopusuhtaisia kasvoja maalauksiensa hahmoille – kuten Mona Lisalle.

Toiseksi ”komeuskilpailussa” tuli Men In Black -tähti Chris Hemsworth ja kolmanneksi Black Panther -näyttelijä Michael B Jordan.

Centre For Advanced Facial Cosmetic And Plastic Surgery -klinikan johtaja, tohtori De Silva kertoo komeuden olevan tietokoneella selvitettävissä oleva määre.

– Upouusien tietokoneella tehtävien kartoitustekniikoiden avulla voimme ratkaista mysteerin siitä, mikä tekee ihmisestä fyysisesti kauniin tai komean. Näitä tekniikoita voidaan sitten hyödyntää kauneusleikkauksia tehtäessä.

De Silvan mukaan Regé-Jean Pagen voitto tuli pienellä marginaalilla, kun kaikkien ehdokkaiden kasvojen elementit mitattiin.

– Page voitti klassisen kauniiden kasvojensa ja upeiden ruskeiden silmiensä ansiosta. Hän sai myös korkeimman pistemäärän silmien välisestä etäisyydestä ja niiden asennosta.

– Hänen täydellisen muotoiset huulensa saivat myös korkeat pisteet. Ainoa asia, missä Page hävisi muille oli hänen nenänsä leveys ja pituus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?