Sarah Ferguson löysi vaikutus­valtaisen ystävän – näin Britannian kohuherttuatar ujuttautui takaisin hoviin

Vuosikymmeniä brittihovin hyljeksimän Yorkin herttuattaren välit kuningasperheen kanssa vaikuttavat lämmenneen huomattavasti.

Kuningatar Camilla ja kohuherttuatareksikin tituleerattu Sarah Ferguson ovat Daily Mailin lähteiden mukaan lähentyneet huomattavasti.

26.1. 13:58

Yorkin herttuatarta Sarah Fergusonia on vuosikaudet hyljeksitty Britannian kuninkaallisten joukossa, mutta nyt prinssi Andrew’n entinen puoliso vaikuttaa löytäneen tiensä takaisin hovin suosioon.

Aika ajoin kohuherttuattareksikin tituleerattu Ferguson on Daily Mailin siteeraamien lähteiden mukaan lähentynyt kuningatar Camillan kanssa.

– Camilla pitää Sarahista. He ovat molemmat aatelisia. He rakastavat molemmat hevosia, ja Fergie on tarpeeksi fiksu pelatakseen peliä Camillan kanssa ja ymmärtääkseen, että tämä on voima kuninkaan takana, lehden nimetön lähde kommentoi.

Fergusonin ja hovin lämmenneistä väleistä nähtiin merkkejä jo joulun pyhinä. Herttuatar päästettiin mukaan hovin perinteisiin joulumenoihin Sandringhamiin, kun aiemmin ainoastaan Andrew ja pariskunnan lapset olivat tervetulleita paikalle.

Ferguson oli mukana joululounaan ohella myös tapaninpäivän metsästysretkellä. Myös se poikkeaa vanhasta, sillä aiemmin tapahtumaa järjesti edesmennyt prinssi Philip, joka tiettävästi inhosi ”vulgaarina” pitämäänsä Fergusonia.

Samojen nimettömien lähteiden mukaan tällä kertaa sekä Ferguson että ex-puoliso Andrew eivät olleet ainoastaan kutsuttuja, vaan heidän käytössään oli myös Philipin entinen asumus Wood Farm.

– Siellä Fergie oli, kaiken keskellä juttelemassa kuninkaalle ja kuningattarelle. Philip ei olisi koskaan sallinut tuollaista, lähde kommentoi.

Ajoittain myös ”Fergieksi” nimitetty herttuatar piti viime sunnuntaina koskettavan puheen Lisa Marie Presleyn hautajaisissa.

Ferguson on marssinut kohusta toiseen lähes jatkuvasti avioiduttuaan Andrew’n kanssa vuonna 1986. Pari erosi vuonna 1996, mutta jo sitä ennen herttuatar ehti ravistella hovia.

Vuonna 1992 julkisuuteen vuosi kuvia, jossa amerikkalainen bisnesmies John Bryan imeskeli Fergusonin varpaita. Juuri tämä tapaus oli tiettävästi se, joka prinssi Philipin vihan herttuatarta kohtaan sytytti.

90-luvulla Ferguson paini tuon tapauksen seuraamusten ohella myös miljoonavelkojen kanssa. Kohut jatkuivat esimerkiksi vuonna 2010, kun Ferguson kauppasi öljysheikiksi tekeytyneelle News of the Worldin toimittajalle tapaamista Andrew’n kanssa 600 000 euron korvausta vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?