Katso taikuri Risto Leppäsen joulutaika IS:n lukijoille – idea temppuun tuli 1800-luvun meedioilta

Leppänen on nykyään iso nimi Bulgariassa.

24.12.2022 21:35

Magikoomikko Risto Leppäsen uusin taikatemppu on vanhaa perua.

– Mulla oli työpöydällä pari temppua, jotka ajoittuvat 1800-luvulle. Sen ajan meediot käyttivät näitä kikkoja uskotellakseen, että saavat kontaktin tuonpuoleiseen. Otin ne nyt käyttöön vähän eettisemmin ja viihteellisemmin ja yhdistin niihin joulutarinan, mies kertoo IS:lle.

Leppänen on palannut vastikään Bulgariasta.

– Mulla oli paikallisella taikuriklubilla kolme show’ta.

Leppänen esiintyi myös talk show’ssa, joka on maan katsotuimpien ohjelmien joukossa.

– Sen piti olla kymmenen minuutin juttu, mutta suoran lähetyksen ohjaaja vain pidensi sitä, Leppänen nauraa.

– Lopulta mun osuus kesti 20 minuuttia ja siinä käytiin läpi kaikkea mahdollista Rion Sokeritoppavuoren hävittämisestä alkaen.

Lue lisää: Taikuri Risto Leppänen hävitti Rio de Janeiron kuuluisan maamerkin – video: näin katoaa Sokeritoppavuori

Ohjelman jälkeen Leppäsellä oli paljon uusia kavereita.

– Kun kävelin Sofiassa, monet ihmiset tunnistivat ja tulivat jutteleman. Kyllä mulle juomiakin tarjoiltiin, taikuri ihmettelee.

LEPPÄSEN ura magian parissa alkoi jo 6-vuotiaana Keravan neuvolassa.

– Olin hakemassa rokotusta ja neuvolassa oli taikuri, joka taikoi kyyhkysiä tyhjästä. Olin ihan huuli pyöreänä ja taikakärpänen puraisi heti. Ryntäsin kirjastoon lainaamaan Mikki Hiiren taikakirjan ja Solmu Mäkelän oppaan. Niistä oppimiani temppuja tuli sitten näytettyä vanhemmille ja kavereille niin, että he kyllästyivät jossain vaiheessa, Leppänen naureskeli IS:n haastattelussa maaliskuussa 2020.

Leppänen ei valinnut itselleen helpointa mahdollista harrastusta, sillä hänellä oli hienomotorisia ja neurologisia ongelmia.

– Olin erityisen kömpelö käsistäni. En voinut edes ajatella vaikeita korttitemppuja. Taikuri oli ihan viimeinen ammatti, mitä mulle voisi kuvitella.

Perusjuttujen tekeminen oli vaikeaa. Esineet eivät pysyneet käsissä. Opettaja lähetti Leppäsen toimintaterapiaan, koska nuoren miehenalun käsialasta ei saanut mitään tolkkua.

– Taikuushan mut vei mukanaan ja treenasin aika vaikeita sorminäppäryystemppuja. Juttu oli itseä lähellä ja lopulta asioita alkoi tapahtumaan. Intohimon kautta löytyi se apu. Tietyllä tavalla voi sanoa, että taikuus pelasti minut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?