Näin sujuu Maajussi-Victorian ja Victorin ensimmäinen yhteinen joulu – pari kertoo, miten elämä muuttui kameroiden sammuttua

Victoria ja Victor löysivät toisensa Maajussille morsian -ohjelmasta. Ensimmäisen yhteisen joulunsa Victorian kotikonnuilla Laitilassa viettävä pari paljastaa, kumman jouluun on kuulunut enemmän perinteitä.

Maajussille morsian -ohjelmassa rakastuneet Victoria ja Victor viettävät ensimmäisen yhteisen joulunsa Victorian kotimaisemissa Varsinais-Suomen Laitilassa.

24.12.2022 8:41

Maajussille morsian -ohjelmassa rakastuneet laitilalainen Victoria ja tammisaarelaissyntyinen Victor valmistautuvat ensimmäiseen yhteiseen jouluunsa.

Pari tulee viettämään pyhät Victorian tilalla Laitilassa.

Vai tuleeko?

– Kyllä mä luulen, että näin se menee, Victor vastaa.

Mitään käytännön esteitä ei hänen mukaansa yhteiselle joululle sentään pitäisi olla.

– Mutta täytyy varmistaa se vielä.

Asia kunnossa.

On kuitenkin selvää, että nuoripari viihtyy yhdessä mitä parhaimmin. He muun muassa pakenivat syksyn pimeyttä pariksi viikoksi Indonesian Balille marraskuun alussa.

Victor ja Victoria ovat viihtyneet yhdessä pitkin syksyä. Pari kävi esimerkiksi parin viikon lomalla Balilla.

Eivät he yhdessä vieläkään asu, mutta vastaavat samaan puhelimeen Victorian tilalta Laitilasta.

Siellä Victorkin on aikaansa paljon viettänyt. Viime aikoina parin arki on sujunut päivätöiden hoitelun lisäksi lumimyräkän mylläämää pihapiiriä siistiessä.

– Lumitöitä ja tavallisia töitä. Victor on tuossa ollut pari kertaa auttelemassa, Victoria kertoo lähipäivien yhteisestä arjesta.

Victorian leipä tulee kesäkukkien kasvattamisesta. Se on ympärivuotista työtä.

– Vaikka myynti tapahtuu kesällä, niin kausi alkaa jo syksyllä. Tällä hetkellä olen täytellyt uusia ruukkuja valmiiksi ja vienyt niitä kasvihuoneeseen.

Maarianhaminassa työskentelevä Victor on pitänyt etäkonttoria myös Victorian luona. Toisinaan hän myös auttelee maajussitarta tämän puutarhalla. Se ei lepää talvellakaan.

Maajussi-kaudella puhuttiin paljon parin maantieteellisestä etäisyydestä.

Victoria on asunut koko ikänsä oluistaan ja kananmunistaan tunnetussa Varsinais-Suomen pikkukaupungissa. Victor on taasen asustellut viime ajat Ahvenanmaalla.

Marraskuussa mies tosin suoritti siirtymän saarelta mantereelle. Hän puhui jo ohjelman alussa, että on valmis palaamaan, jos oikea henkilö osuu kohdalle.

Lempikö hänet siis toi takaisin?

– Siinä oli aika monta syytä... Tiesin jo alussa, että menen Ahvenanmaalle vain opiskelemaan. Kun saan hommat valmiiksi, tulen takaisin.

Työpaikka Maarianhaminaan kuitenkin jäi. Victor on töissä Åland Distillerylla.

– Perushommaa kuten myyntiä voi hoitaa helposti etänä. Mutta kyllä etätyökin on ihan kokopäiväistä, etenkin kun täällä Laitilassa on paljon muutakin tekemistä. Joulun jälkeen menen taas käymään Ahvenanmaalla.

Victorian joulu on Victoria perinteikkäämpi. Tämä ei ensimmäistä jouluaan anoppilassa viettävää Victoria hirvitä. – Go with the flow, mennään virran mukana, hän tokaisee.

Tällä hetkellä Victor asustelee mökillään Tammisaaren lähellä.

Siellä ovat perinteisesti vierähtäneet myös hänen joulunsa.

– Se on ollut monta vuotta aika samanlainen setti. Ollaan menty mökille perheen kanssa jouluksi. Usein mukana on ollut myös serkkujani.

Siinäpä hänen jouluperinteensä. Mitään tarkkaa protokollaa ei joulunvietossa ole ollut.

– Joulukirkossa käydään ja sellaista. Mutta muuten se ohjelma on voinut muuttua vuosien mukaan.

Victoria on sitä vastoin viettänyt omaa jouluaan huomattavasti ohjelmallisemmin.

– Meidän jouluaattomme on aina samanlainen. Se on tietty systeemi, millä mennään: Aamulla syödään kotona puuroa ja käydään joulusaunassa. Sitten keräännytään porukalla vanhempien luo. Syödään siellä, annetaan lahjoja ja käydään hautausmaalla. Sitten tullaan kotiin ja katsotaan ehkä joku jouluelokuva.

– Ollaan me vähän kaavoihin kangistuttu, hän naurahtaa.

Sulhasehdokkaalla on appivanhempien hiljainen hyväksyntä. – Eivät he ainakaan mitään huonoa ole sanoneet, Victoria sanoo.

Victor ei pelkää laitilalaisen jouluvieton tuomaa kulttuurishokkia.

– Olen kuullut, että se on aika tarkkaan työstetty ohjelma. Ja ei siinä mitään! Ei muuta kuin go with the flow, hän tokaisee leppoisasti.

Anoppilassa on Victorian mukaan suhtauduttu sulhasehdokkaaseen muutenkin asiallisesti.

– Vanhempani ovat usein aika vähäsanaisia. Mutta eivät he ainakaan mitään huonoa ole sanoneet!

Pariskunnan joulunodotus näyttää siis menevän niin sanotusti omalla painollaan.

Yksi joulun perinne on kuitenkin Victorian ja etenkin hänen kahden lapsensa osalta jäänyt taakse: aattoaamun suosikkiohjelma ja klassikoiden klassikko – Joulupukin Kuuma linja.

– Se aika on jo mennyt ohi. Mutta aiemmin se oli kova juttu!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?