Vesa-Matti Loirista julkaistaan uusi poikkeuksellinen dokumentti – läheiset pääsevät ääneen

Dokumentissa käsitellään esimerkiksi Loirin sketsihahmojen syntyä.

Uusi dokumentti valottaa Loirin elämää ystävien ja työtovereiden näkökulmasta.

30.11.2022 9:04

Vesa-Matti Loirista julkaistaan ensi kuussa dokumenttielokuva, joka valottaa elokuussa kuolleen taiteilijan elämää ystävien ja työtovereiden näkökulmasta, MTV tiedottaa.

VESKU – naurun ja surun kulkuri -dokumentti julkaistaan 17. joulukuuta kello 21 MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa. Kari Pyrhösen ohjaamassa ja käsikirjoittamassa dokumentissa ääneen pääsevät muun muassa Heikki Kinnunen, Hannele Lauri sekä Loirin kummityttö Kiti Kokkonen.

– Vesa-Matti Loiri on MTV:n historian kirkkain tähti, ellei jopa suomalaisen populaarikulttuurin suurin tähti. Vesku on populaarikulttuurimme Paavo Nurmi, ohjaaja-käsikirjoittaja Pyrhönen kuvailee.

Dokumentissa käsitellään esimerkiksi Loirin sketsihahmojen syntyä sekä avataan, mitä hän itse ajatteli legendaarisesta Uuno Turhapuro -hahmostaan ja miksi hänen toisaalta piti taistella vakavien roolien puolesta.

– Vesku on poissa, mutta hänen merkitystään ei pidä koskaan unohtaa. Kuvaavaa on se, että tieto hänen kuolemastaan oli pysäyttävä ja median ykkösuutinen, Pyrhönen sanoo.

VESKU – naurun ja surun kulkuri julkaistaan MTV Katsomossa 17.12. ja nähdään MTV3-kanavalla samana päivänä kello 21.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?