Tällainen varallisuus Vesa-Matti Loirilta jäi

Loirin mökin arvo nousee yli 170 000 euroon.

29.11.2022 13:48

Näyttelijä ja taiteilija Vesa-Matti Loiri jätti jälkeensä yli 360 000 euron varallisuuden, ilmenee hänen perunkirjastaan.

Velkoja on noin 40 000 euroa, joten perillisille jää jaettavaa noin 320 000 euron edestä. Loirilta on maksamatta esimerkiksi jäännösveroja viime vuodelta yli 18 000 euroa.

Suurimman huomion Loirin omaisuudesta saa hänen omistamansa yhtiö Ramppivalo Oy.

Lue lisää: IS paljastaa: Vesa-Matti Loirin perinnön­jaosta syttyi eri­mielisyyksiä

Yhtiön koko osakekannan käyväksi arvoksi on arvioitu noin 280 000 euroa, josta yhtiön nimissä olleen Inarin mökin osuus on noin 170 000 euroa. Loiri määräsi testamentissaan yhtiön purettavaksi ja sen varat jaettavaksi perillisten kesken.

Loirilla oli käteisvaroja pankkitileillään runsaat 52 000 euroa. Hänen Mercury-veneensä on arvioitu 4 800 euron arvoiseksi ja taide-esineistö sekä kodin irtaimisto puolestaan yli 25 000 euron arvoiseksi.

Loirilta jäi jaettavaksi myös esimerkiksi pianoja, rumpuja ja äänilaitteita, jotka hän halusi testamentata entiselle elämänkumppanilleen Stina Edelmannille (aiemmin Toljander). Pojalleen Sampo Loirille hän puolestaan halusi antaa kaikki puhaltimensa.

Ennen koronapandemiaa Loiri keikkaili vuosittain säännöllisissä sykleissä ja tienasi keikoistaan usein viisinumeroisia summia. Loiri ei kuitenkaan ollut mikään säästäväinen tyyppi, vaan tuhlaileva tyyli oli osa hänen elämäntapaansa.

IS:n sisäpiiristä saamien tietojen mukaan Loiri esimerkiksi matkusteli säännöllisesti taksilla viimeisinä elinvuosinaan, vaikka muitakin kyytejä olisi ollut tarjolla.

– Vesku halusi elää hetkessä, juuri sillä tyylillä kuin halusi, eikä hän miettinyt tulevaisuuden raha-asioitaan juuri lainkaan, Loirin hyvin tuntenut sisäpiiriläinen kertoo.

Lue lisää: Näin Vesa-Matti Loiri tienasi ennen kuolemaansa – nousi pahoista veloista jättituloihin

Syöpää sairastanut Loiri kuoli viime elokuussa.

Loiri kertoi vetäytyvänsä haastatteluista kokonaan syksyllä 2019, jolloin hänen elämäkertansa julkaistiin. Sittemmin hän esiintyi julkisuudessa hyvin harvoin. Loiri oli kuollessaan 77-vuotias.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?