Podcast: Näin toimii Anni Vuohijoen avoin avioliitto – ottaa lomaa puolisosta jopa kahdeksi viikoksi

Anni Vuohijoen avioliitto muuttui avoimeksi kaksi vuotta sitten.

Vuohijoen ja Köngäksen avoimen suhteen tärkein sääntö on, että toista ei saa loukata.

30.11.2022 11:10

KANSAINVÄLISESTI menestynyt voimailija Anni Vuohijoki, 34, kertoo parisuhteestaan toimittaja Ina Mikkolan Runkkarin ystäväkirja -podcastissa.

Vuohijoki on ollut pitkään yhdessä puolisonsa Sami Köngäksen kanssa. He menivät naimisiin vuonna 2017, ja kaksi vuotta avioitumisen jälkeen suhde muutettiin avoimeksi. Kun Vuohijoki ehdotti avointa suhdetta, Köngäs luuli naisen haluavan jättää hänet.

Pari sai kuitenkin asiat keskusteltua.

– Meidän koko suhde muuttui tutustumiseksi uudestaan, Vuohijoki kertoo podcastissa.

Vuohijoen ja Köngäksen avoimen suhteen tärkein sääntö on, että toista ei saa loukata.

– En ole koskaan kaivannut sellaista hakemalla haettua seksiseuraa tai seuraa ylipäänsä. En tykkää uusista ihmisistä, Vuohijoki hymähtää.

Avoin suhde on yksi polyamorian muoto. Polyamorisessa suhteessa henkilöllä voi olla yhtäaikaisesti useampi seksuaalisia tai romanttisia piirteitä sisältävä ihmissuhde. Jokainen määrittelee itse, mitä omaan polyamoriseen suhteeseen haluaa sisällyttää, ja mikä kaikki on sallittua.

Parisuhteeseen kuuluu myös taukoja puolisosta.

– Meillä on ollut sellaisia avioliiton vapaa-aikoja, lomaa avioliitosta eli sellaisia viikkoja, kaksi viikkoa, ettei soitella toisillemme ollenkaan, Vuohijoki kertoo.

Parisuhdevapaat olivat käytössä jo ennen avointa suhdetta, mutta pelisäännöt vaihtuivat suhteen muututtua. Vuohijoen mukaan suhteen lähtökohta on se, että kumppanin kanssa vietetty aika menee ykkössijalle.

– Meillä ei mikään hirveän seksuaalisviritteinen avoin suhde ole ollut, että molemmat hyppäisivät Tindereissä, vaan enemmän vapautta valita ja hengittää itsenäisesti, tehdä omia päätöksiä.

– Jos on halu tehdä jotain muuta joidenkin muiden kanssa, niin sitten puntaroit sen oman mieltymyksen mukaan, eikä tarvitse miettiä, mitkä ovat valtiolliset, patriarkaaliset säädökset, mitä hieno nainen voi tehdä suhteessa ja mitä ei.

VUOHIJOKI on voittanut painonnoston EM-pronssia vuonna 2018. Tämän lisäksi hän on edustanut Suomea Rion olympialaisissa vuonna 2016.

Voimanostossa Vuohijoki voitti Euroopan mestaruuden vuonna 2011.

Vuohijoen aviomies Köngäs on myös kovan luokan painonnostaja. Köngäs kilpaili 81 kiloisten sarjassa vuoden 2018 MM-kisoissa, joissa hän teki uuden Suomen ennätyksen sekä tempauksessa, työnnössä että yhteistuloksessa.

Ilta-Sanomat ja Supla kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?