Siivousvideoillaan maailmanmaineeseen noussut Auri Kananen kertoo Trendissä kaoottisesta teini-iästään – käytös vei lopulta teholle

Syrjäytyneiden koteja siivoava Kananen tietää, miltä masennus tuntuu.

Auri Kananen on suosittu somesiivooja.

24.11. 9:08

Siivooja Auri Kananen, 29, on monelle tuttu sosiaalisen median siivousvideoistaan. Pelkästään Instagramissa siivouskuningattareksi tituleerattua Kanasta seuraa yli kaksi miljoonaa käyttäjää.

Kanasen suosio alkoi kasvaa entisestään, kun hän alkoi raivata kaoottiseen kuntoon ajautuneita koteja ja julkaista niistä siivousvideoita tileillään.

Nyt Kananen paljastaa Trendi-lehdessä siivoavansa syrjäytyneiden koteja, koska tietää, "millaista on, kun millään ei ole enää mitään väliä".

Kanasen ongelmat alkoivat jo 10-vuotiaana. Koulunkäynti tuntui vaikealta, mieliala muuttui itkuiseksi ja yläasteella Kananen alkoi käyttää alkoholia ja kokeili huumeita. 14-vuotiaana hän joutui kovan humalan takia selviytymisasemalle, josta hänet ohjattiin terapiaan itsetuhoisten ajatusten takia.

Ongelmat eivät kuitenkaan loppuneet, ja Kananen heräsi teho-osastolta itsemurhayrityksen jälkeen. Paraneminen alkoi, kun Kananen tapasi 16-vuotiaana pojan, jonka kanssa alkoi seurustella.

19-vuotiaana Kananen lopetti terapian.

– En haaveillut mistään kummoisesta, paitsi elämästä. Minulle riitti se, etten ollut enää pään sisäisessä helvetissä, ja ihan tavallinen arki tuntui taivaalliselta, Kananen kertoo Trendille.

Kanasen maailmanlaajuisesta suosiosta kertoo myös se, että hänet on nähty huippusuositun Good Morning America -aamuohjelman vieraana.

Auri Kananen palkittiin lokakuussa Vuoden Nuori Menestyjä 2022 -tunnustuksella humanitaarinen ja vapaaehtoistyö - kategoriassa.

Työllään Kananen haluaa nostaa esille, ettei mielenterveysongelmissa ole mitään hävettävää ja että apua on mahdollista saada, jos sitä uskaltaa pyytää.

– Olen todella iloinen, ja on hienoa saada tunnustusta, hän sanoi tuolloin IS:lle.

Kananen kertoo saavansa paljon yhteydenottoja eri puolilta maailmaa. Kanasen mukaan autettavat haluavat usein kertoa oman tarinansa hänelle. Erityisesti lasten ja nuorten lähettämät viestit menevät ihon alle.

– Surullisimpia yhteydenottoja ovat ne, joissa lapset pyytävät apua vanhemmilleen. Esimerkiksi yhdysvaltalaiset 8–10-vuotiaat lapset ovat laittaneet kodeistaan kuvia. Jotkut lapset ovat kertoneet olevansa itsetuhoisia, Kananen kertoo.

Lue lisää: Siivoustähti Auri Kananen nousi otsikoihin Britanniassa

Lue lisää: Siivouskuningatar-Auri, 29, sai merkittävän tunnustuksen – paljastaa, millaiset yhteydenotot saavat hänet surulliseksi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?