Johnny Deppin ja Amber Heardin kohuoikeuden­käynnistä tehtiin elokuva – nämä näyttelijät tähdittävät kaksikon kohuttua taistoa

Oikeudenkäyntiä on jäljitelty niin vaatetuksen kuin henkilöiden toiminnan kopioimisellakin.

Versio Deppin ja Heardin oikeustaistosta nähdään Tubi-suoratoistopalvelussa.

30.9. 20:38

Yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu Tubi on kehittänyt ex-näyttelijäpariskunnan, Johnny Deppin ja Amber Heardin, riitaisasta kunnianloukkaus­oikeudenkäynnistä elokuvaversion vain nelisen kuukautta oikeustaistelun alun jälkeen, kertoo muun muassa Entertainment Weekly.

Variety-lehden mukaan elokuva Hot Take: The Depp/Heard Trial ilmestyi Tubi-suoratoistopalveluun 30. syyskuuta. Palvelu ei ole käytettävissä Suomessa.

Se, että oikeustaisto on muutettu elokuvamuotoon, ei varsinaisesti yllätä, sillä kaksikon kiistelyä seurattiin alkukesästä maailmanlaajuisesti kuin jännitysnäytelmää.

Sotku alkoi julkisesti vuonna 2018: Heard kirjoitti Washington Postiin tekstin, jossa hän kertoi olevansa lähisuhdeväkivallan uhri, ja vaikka ketään ei mainittu nimeltä, yhdistettiin teksti oitis Deppiin. Useita elokuvarooleja menetettyään Depp haastoi ex-vaimonsa oikeuteen.

Lue lisää: Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeudenkäynnistä kehkeytyi käsittämätön karnevaali – tästä siinä on pohjimmiltaan kyse

Mark Hapkalla on trailerissa yllään saman tyyppiset lasit kuin Deppillä oikeudenkäynnissä.

Sara Lohmanin ohjaamassa elokuvassa Deppin ja Heardin rooleissa nähdään Mark Hapka sekä Megan Davis. Oikeudenkäyntiä seuranneiden suosiossa kylpenyttä Deppin asianajajaa, Camille Vasquezia, näyttelee Melissa Marty, kun taas Heardin asianajajana, Elaine Bredehoftina, nähdään Mary Carrig.

Muun muassa People-lehden jutussa julkaistusta elokuvan trailerista selviää, että oikeudenkäynnin kulkua ja sen yksityiskohtia on pyritty elokuvassa jäljittelemään ainakin joiltain osin melko tarkasti.

Deppin ja Heardin vaatetus on lähes yksi yhteen oikeudenkäynnin kanssa, ja samoin kuin tosielämän Depp, myös Hapka piirtelee muistilappuihinsa oikeudenkäynnin aikana.

Trailerissa nähdään, että Heardia näyttelevän Megan Davisin hius- ja vaatetyylissä jäljitellään Heardin oikeudenkännin aikaista tyyliä.

People kertoo, että oikeudenkäynnin lisäksi elokuvassa nähdään myös takaumia kaksikon avioliittoon. Elokuva siis pohjautuu oikeudenkäyntiin, mutta siinä on mukana myös fiktiivisiä tapahtumia.

Tosielämässä Deppin ja Heardin oikeudenkäynti tuli päätökseensä 1. kesäkuuta. Oikeus katsoi Heardin syyllistyneen Deppin kunnianloukkaukseen, ja hänet määrättiin maksamaan ex-miehelleen 15 miljoonan dollarin korvaukset, joista lopulta jäi maksettavaksi 10,4 miljoonaa dollaria. Euroina summa on noin 9,7 miljoonaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?