Kuningas Charlesin kolikko esiteltiin – tältä se näyttää

Tuoreen kuninkaan kunniaksi painettu kolikko eroaa huomattavasti kuningatar Elisabetin kolikoista.

Kuningas Charlesin kuvalla varustetut kolikot lasketaan liikkeelle lähiaikoina.

30.9. 13:57

Britannian kuningas Charlesin kunniaksi painettu kolikko on esitelty kuninkaallisen rahapajan toimesta.

Charlesin siluetti nähdään 50 pennin ja viiden punnan kolikoissa, uutisoi BBC. Sen mukaan 50 pennin kolikot otetaan käyttöön lähiviikkoina. Viiden punnan kolikko on juhlaraha.

Charlesin muotokuva on kuvanveistäjä Martin Jenningsin kädenjälkeä. Kuningas on hyväksynyt kolikkoon painettavan kuvan henkilökohtaisesti ja vaikuttanut olevan tyytyväinen siihen.

Uusissa kolikoissa Charles katsoo vasemmalle, kun Elisabet katsoi oikealle. Sivuprofiilin rintamasuunnan kääntyminen monarkin vaihtuessa on ollut tapana 1600-luvulta lähtien.

Kolikot poikkeavat aiemmista myös sen puolesta, ettei Charlesin päässä nähdä kruunua.

Edesmenneen kuningattaren kuvalla varustettujen setelien vaihtaminen Charlesin kuvalla varustettuihin vie arviolta ainakin kaksi vuotta, sanomalehti The Guardian kertoi aiemmin.

Lehden mukaan kierrossa on 4,5 miljardia puntamääräistä seteliä, joiden arvo on yhteensä noin 80 miljardia puntaa eli noin 92,5 miljardia euroa.

Tämä muotokuva koristaa uusia kolikoita.

Kolikkoja sen sijaan ei toimiteta Englannin pankkiin vaihdettavaksi. Ne vaihtuvat paljon hitaammin uusien erien lyömisen myötä.

Britannia ei ole ainoa maa rahanvaihtourakan edessä, sillä Elisabetin kuvia on muidenkin Kansainyhteisön maiden valuutassa, kuten osassa Kanadan seteleitä ja Uuden-Seelannin kolikoita.

Kuningas Charlesin kolikot eroavat huomattavasti kuningatar Elisabetin kolikoista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?