Muistatko vielä Gladiaattorien lihaksikkaan Cobran? Paljastaa nyt Ylelle, millaista on esiintyä 56-vuotiaana pikkuruisissa bikineissä

Gladiaattorien Cobra eli Agneta Honkala nauttii yhä kehonsa haastamisesta. Hän osallistuu fitness-kisoihin vielä 56-vuotiaanakin.

Gladiaattorit oli suosittu kilpailuohjelma 1990-luvulla.

26.9. 7:30

Vaasalainen Agneta Honkala, 56, tuli 1990-luvulla tunnetuksi jättisuosioon nousseen Gladiaattorit-sarjan Cobrana. Hänet nähtiin tv:ssä osana lihaksikasta gladiaattorijoukkoa, joka yritti pistää hanttiin kisaan osallistuneille taviksille.

Honkala kisasi samoihin aikoihin kehonvalmennuksessa, mutta katosi sitten valokeilasta parin Gladiaattorit-vuoden jälkeen. Nyt hän kertoo Ylelle siitä, miten hän päätyi uudelleen fitnessmaailmaan ja poseeraamaan vielä yli viisikymppisenäkin lavoilla pelkissä bikineissä.

Honkala julkaisee Instagram-tilillään päivityksiä kisakunnostaan.Kuvissa hän poseeraa näyttävissä kisabikineissä ja esittelee edistymistään. Tällä hetkellä hän valmistautuu kilpailemaan Wellness fitness -sarjassa, jossa haetaan naisellisempaa fysiikkaa kuin Women's Physique-sarjassa, jossa hän kisasi aiemmin aina MM-kisoissa saakka.

Honkala kertoo Ylelle, että monilla on mielipide siitä, että 56-vuotias nousee kisalavoille pikkuruisissa bikineissä ja esittelee vartaloaan.

– Olen kyllä kuullut, että minusta puhutaan, mutta kukaan ei tietenkään uskalla sanoa mitään kasvotusten, hän sanoo Ylen haastattelussa.

Kun Honkalasta kirjoitetaan lehdissä, tupsahtelee kommenttiosioon hänen mukaansa myös törkykommentteja. Honkala lukee kommentit mielenkiinnolla, mutta vähät välittää niistä.

– Kommenttiosioissa kukkivat kekseliäät, negatiiviset kommentit siitä, miltä näytän ja mitä teen. Mutta jos en kestäisi kommentteja, tuskin valitsisin lajin, jossa seison pikkuriikkisissä bikineissä tv-kameroiden ja yleisön edessä, hän näpäyttää.

Itsensä haastamisen lisäksi Honkala nauttii siitä, että hän voi inspiroida esimerkillään muita ikäisiään naisia. Hän on ajanut aktiivisesti veteraanisarjan perustamista fitnesslajeihin ja nauttii siitä, että myös muut naiset uskaltautuvat treenaamaan.

– Jos se, että ikäiseni nainen nousee lavalle ja esiintyy kameroiden edessä bikineissä, saa jonkun liikkeelle ja antaa rohkeutta uskaltaa näyttäytyä bikineissä ja aloittaa treenaamisen, niin sehän on mahtavaa, Honkala sanoo Ylellä.

Fitness-maailman ulkopuolella Honkala työskentelee HR-asiantuntijana Pohjanmaan hyvinvointialueen koulutustiimissä. Hän on naimisissa Gladiaattorit-kollegansa Timo ”Turbo” Honkalan kanssa ja heillä on kaksi aikuista tytärtä.

Gladiaattorit oli amerikkalaisformaattiin perustuva sarja, jonka suomalaisversiota esitettiin MTV3-kanavalla vuosina 1993–1994. Kilpailun toivat Suomeen Renny Harlin ja Markus Selin, ja se kuvattiin Keravalla Planet FunFunissa.

Alkuperäisissä Gladiaattoreissa nähtiin Honkalan lisäksi mukana muun muassa Tony Halme, Mika Ounaskari, Pasi Paavisto, Marjo Krishi ja Tuija Elo.

Vuonna 2017 Gladiaattorit palasi ruutuihin uusilla jaksoilla. Tuolloin ohjelma kuvattiin Tampereella ja se nähtiin Nelosella. Gladiaattorit siirtyi takaisin MTV:n ohjelmistoon keväällä 2019.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?