Redrama katosi somesta Vain elämää -julkistuksen jälkeen – palasi nyt kertomaan katkaisuhoidostaan

Redrama päivitti kuulumisiaan somessa lähes kuukauden hiljaiselon jälkeen. – Raittiina ja puhtaana ja toista viikkoa ilman lääkkeitä, hän kirjoittaa.

21.9. 14:13

Räppäri Redrama, oikealta nimeltään Lasse Mellberg, kertoi tänä kesänä kirjajulkistuksensa aikaan shokkiuutisen, että hän oli retkahtanut viime keväänä 12 vuoden raittiuden jälkeen.

Hän oli retkahtanut ennen Vain elämää -ohjelman kuvauksia, mutta päätti silti osallistua. Räppäri on vakuuttanut olleensa kuvauksissa raittiina.

Artisti on pitänyt hiljaiseloa ohjelman julkistustilaisuuden jälkeen lähes kuukauden. Nyt Redrama on julkaissut Instagramissa päivityksen, jossa hän kertoo olevansa tällä hetkellä Minnesota-hoidossa, jossa hoidetaan päihderiippuvuutta. Hän sanoo olevansa raittiina ja ilman lääkkeitä.

– Täällä kaikki ok. Minnesota hoito jatkuu. Raittiina ja puhtaana ja toista viikkoa ilman lääkkeitä. Kiitollinen, vaikka vaikea välillä hyväksyä etten voi nyt keskittyä mihinkään muuhun, artisti kirjoittaa.

Redrama kiittää saamistaan kannustusviesteistä ja muistuttaa, ettei hänellä ole hoidossa puhelinta tai tietokonetta.

– Olisin totta kai halunnut tehdä mun Vain elämää -instapostaukset aikaisemmin, mutta oli pakko keskittyä toipumiseen. Ja niin se jatkuu vielä. Mutta teidän tuki liittyen mun toipumiseen ja VE-biiseihin tuntuu. En voi nyt sanoa kuin kiitos. Tulen vastaamaan viesteihin sitten, kun tulen kotiin, rauhassa, hän kirjoittaa sydänemojin kera.

– Olen suunnattoman ylpeä kaikista biiseistä ja odotan, että saan vetää ne sitten keikoilla loppuvuonna bändini kanssa.

Päivitys on kerännyt rutkasti sympatiaa. Fanien sydäntä lämmittää tietää, että Redrama voi hyvin. He kannustavat artistia keskittymään toipumiseensa.

– Hienoa. Jatka vaan noin ja keskity ittees ja saa tilanne kuntoon. Sie siihen pystyt kyllä, eräs seuraajista tsemppaa.

– Kuntoutumisen suhteen tsemppiä. Katse tulevaan, menneeseen ei enää voi vaikuttaa.

– Kaikki aikanaan, oma rauha, ymmärtäminen ja toipuminen on nyt tärkeintä. Kyllä maailma odottaa.

Redrama kertoi retkahduksestaan julkisuuteen elokuussa, kun hänestä julkaistiin Johannes Lahtelan kirjoittama elämäkerta, joka käsittelee hänen päihderiippuvuuttaan ja sitä, miten hän selätti sen.

Retkahdus kävi kirjailijalle ilmi juuri, kun kirja oli menossa painoon, mutta se päätettiin julkaista. Elämäkerran loppuun lisättiin retkahduksesta kertovat jälkisanat.

– Taustalla vaikutti liiallinen työnteko, liiallinen miellyttäminen ja se, että vedin kaiken niin yli, että unohdin itseni. Ja tein sen kaiken en itseni, vaan kaikkien muiden takia. Taustalla oli riittämättömyyden ja alemmuuden tunne, Redrama taustoitti retkahdusta IS:lle.

– Aina voi olla jälkiviisas, mutta joku pidempi tauko olisi pitänyt pitää. Mutta samaan aikaan näin minulle piti käydä. Nyt minulla on sellaista mielenrauhaa ja onnellisuutta, jota ei ole ollut vuosiin. Lopulta tästä kaikesta seurasi hyviä asioita. Niin se elämä kai vaan toimii.

Lue lisää: Yksi puhelu paljasti totuuden Redraman tilanteesta – uutuusteoksen kirjoittanut Johannes Lahtela katkaisi välit ystäväänsä: ”Pahimmat pelkoni kävivät toteen”

Retkahdus oli shokki elämäkerran kirjoittaneelle Lahtelalle, joka oli myös Redraman ystävä.

– Ensin tuli suru, ahdistus ja epätoivo. Kun itkut oli itketty, tunteet kääntyivät kiukuksi, ”miksi helvetissä sä teet noin, miksi et pyytänyt apua?”. Sitten tunsin syyllisyyttä, miksi en huomannut ja puuttunut ajoissa, Lahtela ruoti IS:n haastattelussa.

Lahtelan mukaan hän joutui katkaisemaan välit ystäväänsä, kun retkahdus paljastui.

– Tässä tilanteessa läheinen ei voi tehdä muuta kuin luovuttaa. Sitä kutsutaan kovaksi rakkaudeksi. Helposti saattaa lähteä hyysäämään ja auttamaan, mutta todellisuudessa silloin vain vesittää toisen raittiutta. Ihminen havahtuu vasta, kun työt ja ihmissuhteet romahtavat. Retkahtaneen täytyy löytää uusi pohja. Olen itsekin sanonut vaimolleni, että jos joskus tartun pulloon, hänen täytyy ymmärtää pakata tavaransa välittömästi, alkoholismista toipunut kirjailija kertoi.

Redrama sanoi olevansa hyvin pahoillaan Lahtelan ja läheistensä puolesta. Hän sanoi elokuun lopussa Vain elämää -lehdistötilaisuudessa toivovansa, että välit korjaantuvat, kun sen aika on.

– Sovimme hyvässä sovussa, että emme ole yhteydessä. Toivon Johannekselle pelkkää hyvää ja olen ihan varma, että löydämme yhteyden uudestaan, hän painotti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?